Proč malování hennou není ztráta času

Marie-Anna je neúnavná henna labužnice, roztleskávačka, maniačka a závislačka. Nechává ženy jako ty se do MALOVÁNÍ HENNOU na tělo zamilovat na první pohled, dotek a nasátí vůně. Ukazuje jim, že i ony můžou kreslit po svém těle a dopřávat si slastné pocity božskosti a donekonečna se v nich koupat.

Možná se ptáte, jak na své úplně první malování, i když si myslíte, že „nemáte talent“. Někdy chceme všechno hned – vidět výsledky a nepiplat se se vším dlouhé hodiny nebo měsíce. Konečně už to začít zkoušet a mít to co nejdřív hotové. Ideálně to umět okamžitě a bez námahy. Taková cesta ale není pro náš vývoj zdravá a ani s hennou to naštěstí nefunguje.

Všechno okolo henny je proces. Příprava henna pasty je proces, příprava na malování je proces, tvorba obrázku je proces, péče po namalování je proces a dokonce i dny, kdy henna na kůži ještě mění barvu, jsou součástí procesu.

A tak nás hned může napadnout, že se na to radši vykašleme. Koupíme si hotové nalepovací tetování a budeme si rovnou užívat radost z výsledku. To samozřejmě můžeme, ale…

Tady je 5+1 pádný důvod, proč stojí za to se hennou začít (z)pomalovávat, i když si na konečný výsledek musíme počkat:

  • 1. Při malování hennou přepneme mozek do módu „ticho a klid“ jako při meditaci – a to i když neumíme klasicky sedět a meditovat. Soustředění na tahy hennou, jak se dotýká naší kůže, jak ji chladí a jak nádherně voní, nás dokáže zaručeně zklidnit a přivést do stavu plynutí neboli tolik kýženého „flow“.
  • 2. S hennou prohlubujeme spojení. A to jak samy se sebou, tak s naším okolím. Když si malujeme samy, dotýkáme se něčeho hlubokého v nás a to nás sytí. Poznáváme se a skrze hennu se ladíme na to, kým doopravdy jsme. Když pak hennu použijeme jako pojítko s našimi blízkými (dcerami, kamarádkami, kolegyněmi…), dojde k dalším propojením, která bychom v životě třeba ani nečekaly. Stačí vzít hennu do kabelky s sebou a při společném malování si navzájem posdílet své zážitky a silné životní příběhy.
  • 3. Konečně si najdeme vzácný a cenný čas pro sebe, což je v dnešní době někdy tak těžké! S hennou to jde lépe než s jinými rituály, protože máme k dispozici hmotu, která potěší více našich smyslů najednou – chladí, voní a zdobí. U malování se zpomalíme a dostaneme se do opravdu přítomného okamžiku.
  • 4. Když jsme hennou ozdobené, cítíme se božsky! A to je potvrzeno stovkami žen, které po sobě hennou začaly pravidelně malovat. Ať už jsou to výtvarnice nebo nanapravitelné „patly“ – je to úplně jedno. Každá se může hennou na tělo zdobit. Henna má totiž to kouzlo, že vždycky vypadá na kůži skvěle.
  • 5. Celý proces s hennou nás učí trpělivosti. V dnešní době, kdy nejvzácnější komoditou je čas, jeho plné prožívání a fokus na daný okamžik, je malování hennou přesně ten typ činnosti, kterou tolik potřebujeme k tomu, abychom zůstaly zdravé a měly dostatek energie na všechno, co je pro nás v životě důležité – rodinu, blízké přátele, práci a další milované činnosti.
  • +1. Hennou si můžeme na tělo zhmotnit náš záměr nebo přání. Nemusíme k tomu znát význam existujících symbolů (i když to je také skvělé). Do jakéhokoliv svého obrázku si můžeme vložit, cokoliv chceme, a na svojí životní cestě se maximálně podpořit. Když to uděláme, pak si to pohledem na svou kůži připomínáme minimálně další týden.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Chtěla bys kreslení hennou taky vyzkoušet?

Než se naučíme s kornoutkem henny zacházet, i to může být delší proces. Anebo nám to může jít skoro hned. Obojí je v pořádku.

Skvělá zpráva číslo 1:

Proces složité přípravy henna pasty můžeš přeskočit, protože ta opravdu přírodní a prověřená stovkami žen se dá snadno pořídit u Marie-Anny, a to není žádná ostuda.

Ještě lepší zpráva číslo 2:

Už brzy se můžeš nechat všemi zbývajícími procesy s hennou ladně a bez obav provést:

Od získání pocitu, že i ty malovat můžeš, přes provedení vším, co je před, při i po malování hennou potřeba, abys z malování měla co největší radost.

V online kurzu zdarma (Z)pomaluj se Hennou, který běží do 13. do 17. 10. 2024, se to všechno dozvíš.

V kurzu tě Marie-Anna provede tvým úplně prvním malováním tak, abys ze sebe měla božský pocit a henna už ti nadobro zůstala v životě jako relaxační a pečující kotva, ke které se můžeš kdykoliv vracet.