5 důvodů, proč milovat své tělo

Jak často naše tělo necítíme, nevnímáme nebo ho dokonce nesnášíme. Říkáme si škaredé věci, nelíbí se nám nějaké jeho části a přitom zapomínáme, že bychom za něj měly být každý den vděčné. Připomeňme si tedy pár důvodů, proč naše tělo milovat. A budu ráda, když si přidáte další své tipy. Intuitivní, logické, vyzkoušené nebo vysněné – jakékoliv, které vám naskočí ve chvílích, kdy nebudete právě v lásce sama k sobě a ke svému tělu. Důvody, které si můžeme připomenout, lehce se pousmát, pohladit se a všechny komplexy a nelásku zahodit /anebo alespoň postupně zahazovat/.


1. Tělo je náš chrám  

Místo, kde můžeme spočinout, kde můžeme plně cítit, žít. Kde je vedle života i smrt a znovuzrození díky cykličnosti. Tělo je vznešené a dokonalé právě takové, jaké je.

Chceme-li se s naším vnitřním chrámem propojit během dne, je dobré se zastavit a představit si, že jste Bohyně. Co se změní, když se nadechnu a dám své Bohyni pozornost? Jak se cítíme v těle? Jakou máme chůzi a pohyby? Probuďte v sobě Bohyni a pak ji pravidelně hýčkejte. Chválou, pozorností, barevnými ozdobami, láskou, jemnými doteky…


2. Tělo je naše navigace 

Nemůžeme se rozhodnout? Zapojme do našeho řešení či komunikace tělo. Co na ten nápad nebo člověka říká naše tělo? Jak reaguje naše vagína? Co cítíme v břiše, srdci, krku? Odpověď vždy přijde. Někdy je naše tělo v reakcích dokonce mnohem rychlejší, než náš rozum. A když přes varovné signály těla jdeme cestou rozumu, nevyplácí se to. Tělo ví a je moudré mu naslouchat.


3. Tělo je náš dopravní prostředek 

Díky němu se můžeme pohybovat. Běhat, chodit, tančit, plavat,vlnit se v bocích, radovat se. Cítit každou buňku a milimetr kůže. To není přece málo, že?

4. Tělo je tajemné 

Neustále na něm můžeme něco zkoumat a objevovat. Měnící se cykličnost, citlivost, zákoutí….Hrajme si, zvídavě zkoumejme a překvapujme samy sebe. Hravě, jako dítě, které objevuje nové místo jeho oblíbeného lesa.

5. Tělo je náš domov 

Když se cítíme dobře, naše sexuální energie může volně proudit, jsme v bezpečí, pak jsme doma. Ve svém těle, ale také ve svém životě. Jsou to ty chvíle, které jsou nejprve jako prchavé okamžiky, ale natahují se na delší a delší čas, kdy cítíte, že jste celá správně taková, jaká jste. A že celý váš život je přesně takový, jaký má být.

V těle můžeme proměňovat napětí na otevřenost, strach na odvahu a hněv na energii.

Díky tělu se můžeme vyjadřovat a nabídnout světu svoji esenci.

Buďme za naše tělo vděčné každý den…

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."