Skryté trumfy úspěšných žen: Co dělají jinak a vy můžete taky?

Článek o virtuální asistenci napsala Lenka Sládková, která je účastnicí v ročním programu Evoluce poslání. Lenka je konzultantka pro online podnikání a jejím posláním je propojovat úspěšné ženy a ty, které se rozhodly jít vlastní cestou v podobě podnikání. Pomáhá ženám objevit, co opravdu milují, a převést to do online světa. 

V podnikání, stejně jako v životě, je důležité umět najít rovnováhu. Jako žena, která se pustila do světa podnikání, už víte, jak náročné může být zvládat všechny povinnosti a zároveň si udržet čas pro sebe a své blízké. Možná jste si už několikrát přála, aby den měl víc hodin, abyste mohla stihnout všechno, co je potřeba. Právě v tomto okamžiku vám přijde vhod virtuální asistentka – váš “tichý spojenec”, který vám pomůže získat zpět kontrolu nad svým časem a umožní vám soustředit se na to, co je pro vás skutečně důležité.
Možná se ptáte, jaké úkoly byste mohla delegovat, a přitom stále cítit, že máte svůj byznys pevně ve svých rukou. Odpověď je jednoduchá – vše, co vás zbytečně zatěžuje, co vám bere energii a radost z práce. Přemýšlejte o činnostech, které se neustále opakují, které vás možná až vyčerpávají, aniž by vyžadovaly váš jedinečný dotek či tvůrčí myšlení. Může jít o organizaci kalendáře, přípravu podkladů pro účetní, správa sociálních sítí či pomoc s technickým nastavováním online podnikání. To všechno jsou úkoly, které mohou být snadno svěřeny virtuální asistentce, aby se postarala o detaily, zatímco vy se budete moci soustředit na strategii a růst byznysu nebo trávit svůj volný čas s rodinou.

Delegování ale není jen o praktické stránce věci, je to i o pocitu, že nejste na všechno sama. Každá z nás se někdy cítí zahlcená, unavená a možná i trochu bezmocná, když vidí nekonečný seznam úkolů před sebou. Virtuální asistentka není jen někdo, kdo vám ušetří čas – je to i podpora, která vám dodá odvahu pustit z rukou to, co nemusíte držet. Je to příležitost vrátit se k těm činnostem, které vás naplňují, a věnovat se rozvoji svého podnikání s lehkostí a radostí.

Při rozhodování, co delegovat, je důležité naslouchat svému srdci. Co vás baví? Co vás dělá šťastnou? A co naopak berete jako nutné zlo, které vás jen zatěžuje? Je v pořádku přiznat si, že některé věci prostě nemilujete, a je v pořádku si na ně najmout pomoc. Virtuální asistentka vám může pomoct udržet váš byznys v chodu, aniž byste musela obětovat svůj čas, energii nebo pohodu.

Svěřit část svých povinností někomu jinému může být osvobozující, ale i trochu děsivé. Možná se obáváte, že kvalita práce nebude odpovídat vašim standardům, nebo že ztratíte přehled o tom, co se ve vašem podnikání děje. Tyto obavy jsou pochopitelné, ale pamatujte, že s dobrým výběrem asistentky a jasnou komunikací se všechny tyto problémy dají překonat. A když se to podaří, získáte mnohem víc než jen volný čas – získáte klid a prostor k tomu, abyste se věnovala tomu, co vás opravdu naplňuje.

A pokud si nejste jistá, kde začít, mám pro vás malý dárek. Připravila jsme pro vás zdarma ke stažení přehled činností, které můžete s klidným srdcem delegovat na virtuální asistentku nebo externího odborníka. Tento přehled oborů a činností  vám pomůže ujasnit si, kde můžete začít, a ukáže vám, jak si můžete usnadnit život a získat zpět kontrolu nad svým časem. Stačí kliknout na odkaz zde a stáhnout si ho – první krok k jednoduššímu a spokojenějšímu podnikání je jen na dosah.

Pamatujte, že delegování není selhání – je to znak síly a odvahy věřit, že váš čas a energie jsou cenné. A jako žena, která se rozhodla jít za svým snem, si zasloužíte veškerou podporu, kterou můžete získat. S virtuální asistentkou po svém boku můžete růst, tvořit a naplňovat své podnikatelské vize, aniž byste musela obětovat sebe nebo své štěstí.

Lenka Sládková

Odkaz na web: www.sladkovalenka.cz