Online prodej není snadný, když nás ovládnou sabotéři

V dnešní době neomezených možností online podnikání je zdánlivě jednoduché sdílet se světem své dary a zkušenosti. Můžeš vytvářet online inspiraci, ať už formou digitálních produktů, nebo obsahu na sítě.

Online podnikání moc ráda učím. Ale i když jsou principy jednoduché, přesto neuspějí všichni.

Když se ženami probíráme největší obavy a otázky, týkající se online podnikání, tak se nejčastěji ukazuje zahlcenost. „Všude už je toho moc, na mě nebude nikdo zvědavý.“ A hned vzápětí přichází také strach být vidět – veřejně nabízet své produkty a služby. Stoupnout si sama za sebe, ukázat se na sítích, ukázat se před svými přáteli, rodinou a cizími lidmi, kteří třeba budou na sítích psát i negativní komentáře.

Je to problém magnetů, tvorby obsahu, kurzů nebo priorit? Jsou to reálné stavy situace nebo sabotéři, kteří nám brzdí růst?

Ze zahlcenosti si velmi snadno uděláme výmluvu. A strachem se necháváme zastavit. Hned si představíme ten černý scénář a vrátíme se raději o několik kroků zpátky.

Pro někoho zahlcenost, pro jiného skvělá příležitost? A tam se právě odlišuje skupina úspěšných a těch, kteří se na cestě zastaví. Protože se bojíme zklamání a neúspěchu, nejdeme do akce. Ale co když to může úspěch být? Co když obrovsky vyrosteme i vnitřně?

Co když s odvahou půjdeš sdílet svůj příběh?

Věřím, že pro každého z nás je na Zemi místo a prostor ve všech ohledech. Prostor, který tu pro tebe je, si zaber. Celý svět čeká, že si stoupneš na své místo, budeš zářit a dávat své dary světu. Máš pocit, že to, co děláš ty, dělá už hodně lidí? Ano, skvělé, jdi do toho taky. Je to už známé téma, bude jednodušší získat klienty, protože se tvé téma nachází již v poli vědomí. Ne, tvoje téma nikdo nedělá? Skvělé, začni! Rozšiř povědomí a přitáhni si své ideální klienty.

Prověř si své sabotéry. Prozkoumej, proč tě brzdí myšlenky. Zda je to skutečně pravda, nebo zda se schováváš za zahlcenost, aby sis nemusela stoupnout sama za sebe. Buď k sobě laskavá. Jsi už teď tou nejlepší verzí sebe sama. Jsi ta pravá pro svůj život a vše máš ve svých rukou.

Svět tě potřebuje. Potřebuje tvé dary, tvou jedinečnost a tvůj příběh.