Evoluce poslání naživo v Kalimetě

V lesích Vysočiny, nedaleko obce Kuroslepy, stojí netradiční kruhová stavba zvaná Kalimeta. Hudební chrám, prostor pro setkávání vědomých lidí v srdci přírody. Ideální místo pro tentokrát již 3. živou akci Evoluce poslání.

18. dubna 2024 se sjíždíme ze všech míst republiky, abychom prožily osobní setkání s těmi, s nimiž jsme si v online prostoru tak blízké. Některé ženy, co jsou zdaleka, sem dorazily o den dřív a dopřály si více společného času a naladění. My jsme na místě v čase začátku, ve 14 hodin. Usazujeme se ke stolečku v kruhovém sálu pod pódiem a rozhlížíme se kolem – sešlo se nás tu kolem semdesátky.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Energie Kalimety – tentokrát to pravé pro nás

Každé místo, kde se scházíme, nás vítá svojí jedinečnou vibrací a díky tomu mají i evoluční setkání pokaždé jinou atmosféru. Tento prostor na nás působí jako vřelá náruč, která objímá a dopřává nám teplo. A tak se postupně rozpouští počáteční nervozita i těch introvertnějších typů a my zažíváme uvolněné přátelské setkání. Hodně si povídáme, smějeme se a blaženě si spolu jen tak spočíváme. 

Celou událost zahajuje Lucka Harnošová svým usměvavým proslovem. Vyzývá nás k networkingu, i kdyby to pro někoho znamenalo výstup z komfortní zóny. Protože osobní setkání, propojení a sdílení je hlavním cílem těchto akcí. Evoluční ženy připravily pro Lucii nádherné překvapení – překrásnou obří kytici. Určitě věděly, že Lucka květiny miluje a pokaždé ji hluboce potěší.

Praxe získání nadhledu s Lindou

Prvním bodem programu je praxe s Lindou Berger: Next level výzva. Představujeme si situaci, která nás teď opravdu tíží. Všímáme si přitom svých emocí a pocitů v těle. Pak jdeme na další stupeň imaginace: „A teď si představ naproti sobě Lucku. Jak by na tebe reagovala? Co by řekla? Jak by se tvářila?“ Dalším úkolem je představit si sebe samu jako malou mušku v rohu místnosti. „Co vidí tato muška? Jakou energii z tebe a Lucky vnímá?“ Na závěr si celou situaci odzoomujeme z perspektivy vesmíru a získáváme tak pořádný odstup. Pak se vracíme zpět na zem a zkoušíme reflektovat svoje vjemy.

Tato praxe se nám bude hodit, kdykoliv si nevíme rady s nějakou otázkou či výzvou nebo si potřebujeme něco pořádně nacítit. Pomůže nám dostat se do nadhledu a prohlédnout si celou záležitost z různých úhlů pohledu.

Synergie moci a jemnosti s Mílou

Následuje přednáška transformačního průvodce (a pro nás hlavně průvodce technologickou džunglí) Míly Látala o synergii moci a jemnosti. Mílův vstup je plný otázek na tělo a paradoxů. Strefuje se do černého, jde do hloubky. „Byznys je zrcadlem toho, jak žijeme,“ říká s odkazem na praktickou zkušenost místo zbytečného teoretizování.

„Poslání je možné dělat až tehdy, když máme zajištěné peníze na složenky,“ vysvětluje. A zvědomuje nám, že nápady a rozhodnutí vycházející z nedostatku nebývají zrovna ta, která jsou v souladu s vyšší inspirací a celotělovým ANO. Jak to vlastně máme my, co předcházelo našemu podnikání? „Z jaké úrovně vědomí ti přišla tvoje vize nebo plán?”, ptá se. Pokud přichází z mysli, můžeme mít spoustu nápadů, ale ve hmotě to stejně nefunguje. Protože ta správná myšlenka přichází z komplexity těla a ducha. „Duch tvoří, když jsme v těle. Dojde ti to a dotkne se tě to zevnitř,“ vyjadřuje to Míla.

Když se v našem byznysu moc zabýváme otázkami CO, PROČ a JAK, točíme se většinou v bludném kruhu a potřebujeme změnit úroveň vědomí, ze které se na problém díváme. Abychom byli schopní jednat ze svého středu a neparalyzovali se pochybami nebo neztráceli čas zbytečnými otázkami naší mysli. Jak na to? Dostat se z úrovně hlavy do fyzické přítomnosti. Jdeme na to pomocí nácviku praxe opičího dechu, který společně s Mílou trénujeme. A dokonale nás to uzemní.

Učíme se, jak dočerpávat energii a jak vyrovnávat mužsko ženskou polaritu v našem životě, protože potřebujeme soulad obou. Klíčem k harmonii v životě je „být plně vtělený v těle“ nebo také „žít plně ducha tady a teď“. To znamená nezabředávat v hmotných problémech, ani si nelétat s hlavou v oblacích. Zkrátka nepadat do žádného energetického extrému. Protože plná přítomnost v těle zároveň otevírá nové zdroje životní síly a inspirace. Je to jediný mód bytí, ve kterém můžeme žít svoje poslání dlouhodobě udržitelným způsobem.

V prostoru jako doma s Jitkou

Po Mílově vydatném příspěvku následuje dramatický workshop úžasné Jitky Osičky – herečky, zpěvačky a improvizátorky, která několika z nás navíc poskytuje hodiny veřejného vystupování a práce s hlasem. „Mým úkolem je dnes, abyste pomalu ale jistě překročily hranici komfortní zóny,“ ladí si nás. A co slíbí, to také za pár minut zažíváme na vlastní kůži.

Zavíráme oči a během několika cvičení postupně pracujeme s energií. Učíme se ji různě přelévat po těle, poté komunikujeme s prostorem a následně se na něj ladíme gesty a hlasem. Pracujeme také s dechem a vědomě vedeme naši energii tam, kde ji chceme mít. Propojujeme hlas, dech a tělo a zjišťujeme, že ve chvíli, kdy s prostorem začneme záměrně komunikovat, můžeme si z něj udělat kamaráda. Nebude pak pro nás problém sebevědomě vystupovat třeba před stovkami lidí. Nedá se to zcela popsat, je to o prožitku a prý také o dlouhodobé praxi.

Nakonec nás Jitka zasáhla do živého vlastní autorskou písničkou. „To jsem já, to je síla má, teď mě vítá svět…“ znělo sálem a nám se dělala husí kůže.

Po Jitčině působivém workshopu následuje hodinová přestávka, během které je skvělá příležitost pro seznámení. Čas nám zpříjemňuje veganský cattering zajištěný Kalimetou. Některé z nás se právě vrátily z Bali a růžový dezert s dragon fruit jim vyčaroval úsměv na tváři.

Během tohoto času vzniká společná fotka na kouzelné vyhlídkové terase s květem života.

Vtělení našeho budoucího já s Lindou

Po přestávce máme další praxi s Lindou Berger, tentokrát cvičení zvané embodyment. V imaginaci se setkáváme se svou budoucí verzí, kterou si plně naciťujeme a fyzicky se s ní spojujeme. Díky ztělesnění si dovolujeme kousíček svého budoucího já žít už nyní. A poselství, které z toho vyplývá? Pokud se změny dobře ukotví v našem těle, mohou způsobit kvantové posuny. Proto je nejdůležitější, když si dokážeme vzít malý kousek svého next level života a začít ho žít už nyní.

O důvěře během velkých výzev s Luckou

Ale to už si mikrofon bere Lucka Harnošová a sdílí s námi svoji myšlenky o důvěře v proces: „Někdy se děje něco tak velkého, že je toho na nás moc.
V tom okamžiku pomáhá důvěra a spolehnutí se na to, že to není jenom na mně.“ Plnou kontrolu je potřeba pouštět. Protože spoustu věcí prostě neovlivníme a nevymyslíme. Jen se do toho položíme a uvědomíme si, že se skrze nás děje to, co se má dít, že jsme ve službě a spolupráci. Díky tomu můžeme zůstat plné důvěry.

Když se děje něco velkého, je v pořádku stoupnout si do té výzvy a být tam se všemi svými emocemi. Protože velké věci působí silné procesy v nás. Expanze se lehce řekne, ale pak to všechno potřebujeme ještě po malých krůčcích postupně dodýchat.

Sedmdesát jedinečných poslání jednou větou

Po Lucčině vstupu následuje naše představení. Celým sálem koluje mikrofon a každá z nás řekne v jedné větě svoje zjednodušené bio
„Petra Veselá – ta, která podporuje ženy najít a ztělesnit svoji vnitřní sílu.“ 
„Kamila Nevěčná – ta, která je pro tebe tady a teď.“  
„Monika Veselá – ta, která ti pomůže uvidět v podnikání to, co tam nevidíš, a posunout ho na novou úroveň.“
„Lenka Adámková – ta, která vás roztančí v těle i ve vašem podnikání tancem i Osho–Zen Tarotem.“
„Eva Křivánková – ta, která ti pomůže najít slova, co prodají tvé dary ideálním klientkám.“ 
„Věra Nekulová – ta, která je tvé ťukací eso v rukávu.“

Nezapomeň sdílet svoje oslavy

Po představení následuje ještě praktický vstup. Společně se smějeme při organizaci velkých a plánů. Ale to už si bere Lucka závěrečné slovo, ve kterém navazuje na téma důvěry v proces: „Věci se dějí a jsme plně podporované v každé minutě, v každém okamžiku. […] Nikdy nevíme, jak to přesně dopadne, ale není nad to jít s jasným záměrem a otevřeným srdcem. Ono se ukáže, co nám ty zkušenosti mají přinést,“ říká. A úplně nakonec nás vyzývá: „Nezapomeňte sdílet svoje oslavy. Jsem vděčná, když to děláte a nesmírně ráda vaše příspěvky s oslavami čtu.“

Tímto oficiální program končí a my se loučíme spontánní mexickou vlnou. Rozjíždíme se domů plné inspirace a dojmů, byl to nádherný naplňující čas. Těšíme se na další příležitosti vidět se naživo a zažít sílu našeho společenství.

Za tým Alchymie ženy napsala Kateřina Stojaspalová

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Archivy