Nenech se rozhodit drobnými propady. Jsi milionářka v procesu

Možná znáš ten pocit, když se ti někdo odhlásí z odběru newsletteru těsně po rozesílce, když je tvůj příspěvek na sítích bez reakcí a když si po tvém webináři nakonec něco koupí jenom hrstka lidí. Nejspíš tě tohle všechno zklamává. A důvěrně znáš, jak bolí, když někdo blízký tvoje podnikání nechápe. Ale víš co? Je to v pořádku, takové situace se podnikatelkám prostě dějí.

Čím dřív ti tyto věci přestanou vadit, tím dřív se staneš úspěšnou podnikatelkou. Opakuji, tím dřív k tobě přijdou větší úspěchy. Protože se tvoje celková kapacita zvýší a ty se přestaneš zasekávat v patáliích a vnitřních dramatech. Když tě přestane trápit, že například někdo další začal tvořit na stejné téma nebo že tvoje novinka ihned nezaujme, ušetří ti to obrovské množství energie, kterou můžeš využít ve svůj prospěch. Přijetí drobných nezdarů ti pomůže rychleji růst a zbytečně se nezastavovat.

A ano, může to znít jako klišé, ale je to pravda. Úspěch přichází s odvahou a houževnatostí. Znamená to dělat věci nejlépe, jak právě teď umíš. Stále se učit. Stále se hýbat kupředu – konzistentně a odvážně. A to všechno bez ohledu na okamžitý výsledek.

Každý den jsem v kontaktu se ženami, které se ode mě už dlouho učí. S většinou z nich jsem byla od jejich podnikatelského začátku. Jen výjimečně měla některá z nich statisícové kampaně hned po vkročení do online světa. Jsou i takové podnikatelky, ale naprostá většina z nich rostla postupně. Od malých prodejů až k milionovým obratům, které mají dnes. Desítky a desítky takových milionových žen znám. A stále rostou dál.

A pak znám stovky žen, které jsou na cestě a ve svém projektu se zatím drží u menších finančních výsledků. Ale také stále rostou. Růst se nedá přeskočit, ale dá se zrychlit. Vezmi si k srdci mou dnešní radu a přestaň se zastavovat u situací, které vytvářejí vlny nebo drobné bouře na tvé plavbě za snem.

Nenech se brzdit malými neúspěchy, které věrně následuje strach. Věř v sebe a své schopnosti. Neustále se uč, zdokonaluj své strategie a nezapomínej na práci se svou vlastní myslí. Udržuj svoji energii, protože tvůj postoj ovlivňuje, jak se věci vyvíjejí. Jsi silná, odvážná a schopná. Nezáleží, kde se právě nacházíš. Důležité je, že se posouváš vpřed. A co je hlavní, jsi „milionářka v procesu“.