Psychospirituální krize nebo spirituální probuzení?

Tento článek přináší Jana Mucherl, účastnice programu Evoluce poslání. Jana je spirituální učitelka s kořeny v praktikách médiumství. Od dětství je v kontaktu se spirituálním světem a duchovními průvodci. Již několik let všechny své zkušenosti předává dál formou skupinového a osobního vzdělávání. Založila blog a youtube kanál, kde poskytuje informace o spiritualitě. Jejím cílem je zvyšovat povědomí široké veřejnosti o spiritualitě tak, aby každý skrze vlastní zkušenosti objevil spojení se svou vlastní duší. Právě její duše ji zavedla i do Evoluce poslání, aby se skrze silně posilující komunitu mohla naplno projevit.

Fenomén, který charakterizuje tuto dobu. Najednou nevíme, kdo jsme a co chceme. A to jsme si celý dosavadní život mysleli, že to víme. A také jsme si mysleli, že máme všechno – dobře placenou práci, rodinu, přátele… a přesto se to stalo.

Něco spustilo ten pocit vnitřní prázdnoty. To uvědomí, že nejsem šťastná. Jak to, že nejsem šťastná, když mám na první pohled vše? Takže nám lhali, když nám od malička říkali, že ty materiální věci nám přinesou ten trvale šťastný život?

V západní společnosti byla spiritualita dlouhou dobu utlačována zcela do pozadí. Nejenom kvůli materialismu, ale i kvůli vlivu církve a různých politických agend. Spiritualita byla ezo, bláznovství, něco co není pro „normální“ lidi. Jenže teď se ti normální lidé potýkají se psychospirituální krizí. Neví si se sebou rady a má to pouze jednu primární příčinu – nejsou v kontaktu se svou duší, nenaslouchali ji a naslouchali raději všem ostatním.

Začlenění spirituality do běžného života je zcela v rukou každé z nás. Abychom postupně nalezli cestu ke své duši zpět. Naše duše nás umí vést, umí zařídit to, že trvale cítíme naplnění a štěstí. A to takové, které není závislé na ničem externím.

Spiritualitu si nemůže nárokovat žádné náboženství, je to něco, co všechna náboženství přesahuje a přesto spojuje. Je milión cest k jednomu cíli a tvoje prožívání spirituality bude vždy unikátní a jen a jen tvoje.

Co dělat teď? Když si třeba procházíš psychospirituální krizí? Navrhuji ti, abys místo tohoto výrazu začala používat výraz spirituální probuzení. Protože to není žádná krize. Je to jen fáze, ve které potřebuješ najít novou cestu, nápomocné informace a rozkoukat se. Jakkoliv se může zdát, že ses teď ztratila, není to trvalé.

Prošla jsem si velmi intenzivním spirituálním probuzením, které nejenže začalo zpochybňovat můj materiální svět, ale také mi velmi náhle otevřelo mimosmyslové vnímání a vše se pro mě zintenzivnělo. Ano, bylo to období, kdy jsem vážně zpochybňovala své duševní zdraví. Naštěstí jsem včas našla lidi, kteří si prošli tím stejným. Začala jsem poznávat, že celá ta situace, byť náročná, byl opravdu dar.

Teď tu jsem pro ostatní lidi, kteří třeba ještě nevidí, že to dar je, protože se zatím v nové situaci rozkoukávají. Pomáhám jim se kousek po kousku dostávat blíže a blíže ke své duši. Pomocí energetické práce a duchovních průvodců.

Jestli jsi připravená na to udělat první krok, srdečně tě zvu na Webinář na téma ochrany energie. Protože to je první krok, který tě se mnou čeká – uvědomění, že aby ses dostala ke své duši, musíš eliminovat cizí energie, které ti její vnímání narušují.

Jako velice vnímavý, hypersenzitivní člověk a empat vím, co je třeba k tomu, aby člověka přestala vysávat běžná lidské interakce a fungování. Jen když budeš v pohodě a nebudeš se cítit z každé konverzace úplně vycucaná, můžeš začít prozkoumávat cestu ke své duši, svému poslání a svému autentickému bytí.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Registrace k Webináři zdarma TUDY

Připoj se do FB skupiny Kalibrace duše TUDY