Sexuální energie v životě a podnikání

Cože? Podnikání je přece seriózní činnost a s intimitou nemá nic společného. Možná jen, že když se chci své práci věnovat opravdu dobře, “poctivě”, tak na něco takového už nezbývá moc času. A pokud ano, tak o tom přece nemůžu nikde mluvit, že!? 

Vida, a ono jo. Spokojenost v intimním životě se velmi propisuje do celého našeho života i podnikání. Sexuální energie je především tvůrčí životní energie, kterou potřebujeme úplně všichni, ale záleží, jak s ní vlastně naložíme. Pokud si ji škrtneme, zakážeme, utlumíme, a důvody k tomu mohou být různé, popřeme důležitou část sebe samotné. Utlumíme se.

Vášeň, divokost, nespoutanost, radost, otevřenost, opravdovost, to vše potřebuje i naše podnikání. Radost z vlastního potěšení, všeobjímající rozkoš a pozornost svému tělu, propojení se s mužskou energií, vášeň v partnerství rozproudí krev v našich žilách. Vyplavuje hormon lásky – oxytocin, který způsobuje, že se v životě cítíme krásně, naplněně a smysluplně. Rozproudí se naše energie a máme chuť i sílu pro cokoli.

„Ve spokojeném těle je nám krásně, cítíme se milované, nádherné a máme chuť obejmout celý svět. Z této polohy úžasně plynou nové nápady, proud tvorby, odhodlání a dostává se nám pocitu, že vše zvládneme.

“Jenže já jsem sama. Nemám partnera. Takže mám smůlu.” To vůbec nevadí. Skvělé je, že tvůrčí sexuální energie není závislá na nikom jiném než na nás samotných. Sebepotěšení, sebeláska, vnímavá pozornost sobě, to vše si můžeme dát samy.

Na chvíli se zastav a pohlaď se – po vlasech, ramenou, po dlani, po tváři. Pomalu, jemně a s plnou pozorností. S nádechem a výdechem. Jak se cítíš? Vnímáš změnu? Může se stát, že se cítíš nepříjemně, že je tvé tělo zavřené, živoucí energie uzamčená. Nevadí, můžeš to změnit. Zařaď takovou vědomou chvilku pozornosti a laskavosti ke svému tělu do každého dne. Aspoň pár minut. Buď si jistá, že se změna dostaví.

Sexuální energie je základní tvořivou a životní silou každého člověka, nás žen obzvlášť. Je to klíč ke tvé podstatě, k tomu, aby ses přijímala a cítila se krásně. Vezmi si svou tvůrčí energii zpět. Je jen tvoje. Rozproudi svůj život i své podnikání.