Cesta Probuzené mámy

Od velké touhy po změně až k úspěšnému projektu, který má smysl. I tak by se dala v krátkosti popsat cesta Věry Nekulové, autorky projektu Probuzené mámy. Přináším ti dnes její vlastní ohlédnutí za dosavadní cestou od kurzu Alchymie ženského podnikání až do současnosti, kdy ji provázím Evolucí poslání. Jak Probuzené mámy vznikaly a co je tím Věrčiným velkým PROČ, které ji v podnikání žene dál a dál?

Když jsem před rokem vyslyšela svůj vnitřní hlas a naskočila, do slova a do písmene, na poslední chvíli, do kurzu Alchymie ženského podnikání, neměla jsem nejmenší tušení, jak moc se můj život promění. Jak já sama se proměním.

Začínala jsem naprosto od nuly. Technikou téměř nepolíbená, strategie pro mě byla cizí slovo, nevěděla jsem, kde začít. Měla jsem jen obrovskou touhu. Touhu žít svůj život podle sebe a jak nejlépe dovedu. Být tou nejlepší verzí sebe samé. Touhu vychovávat své děti v lepším světě. Touhu po radosti ze života, po finanční svobodě. Touhu tvořit. Touhu po něčem víc.

Probuzené mámy vznikaly krůček po krůčku. Tak jak jsem zrála já, zrál a vyvíjel se i můj krásný projekt. Občas jsme narazily. Ztratily se. Někdy to bolelo. Šla jsem až na dřeň a znovu se skládala. Vystupovala z komfortu. Hledala. Propouštěla limity, přesvědčení, náboženská dogmata. Pracovala se strachy, vytahovala jeden po druhém na světlo a s láskou je rozpouštěla. 

Přijímala jsem. Sebe, své okolí, svou rodinu. Poznávala se. Zjišťovala jsem, kdo jsem, co chci i to kam jdu. Pořád dokola se otevírala podpoře. 

A rostla. A rostly i Probuzené mámy. Má komunita čítá v tuto chvíli téměř 2000 žen. Otevřených a připravených měnit svět. Stovky žen prošly mými neplacenými kurzy, webináři a workshopy. Desítky žen jsem provedla kurzy, které jim pomohly a ze kterých vyšly silnější. Učily jsme se vzájemně. Já z celé hloubi své duše podporovala je a ony na oplátku držely zase mně. Miluji ten okamžik probuzení, když zrno padne na úrodnou půdu a začne klíčit naděje.

Teď tu stojím před tebou, čím dál tím víc ve své síle. Ukotvená ve svém středu. Šťastná a nesmírně vděčná.

Probuzené mámy rostly se mnou, ale nejsou pro mě. Mnou jen procházejí. Jsou tu pro tebe. 

Pro mámu, která se hledá. Která stejně tak jako já ví, že život není jen o starostech, vaření, uklízení a špinavém prádlu. 

Pro mámu, co ví, že k péči o děti patří i péče o sebe. Že čas, který investuje do sebe, se jí vždy mnohonásobně vrátí. Pro tebe, která jsi připravena růst. Probudit se. Já ti k tomu podávám pomocnou ruku. Skrze sebe sytím tebe. Hlavní linkou mé komunity je potřeba dávat z nadbytku.

Každá máma, která má nasycené a opečované své potřeby, dává ze sebe jen to nejlepší a má úplně jiný výchozí bod, než máma unavená, nešťastná a nespokojená, co se snaží dávat na dluh. Jen tak můžeme naše děti učit zdravé sebelásce.

Tím, že my tak budeme žít, že ony v tom budou vyrůstat a přijímat tyto vzorce chování za vlastní. Zrcadlit naší spokojenost. Vést celou další generaci v lásce, důvěře, svobodě a s vědomím vlastní sebehodnoty.

Mé přání je, abychom se spojily. Abychom se podporovaly a rostly společně. Máme v sobě obrovský nevyužitý potenciál a teď nastává čas bok po boku zářit.

Má práce je pro mne požehnání a dar. Vnímám blížící se změny a jsem nesmírně vděčná, že mohu spolutvořit nové časy.

 

Přináším probuzení pro tebe a naději pro tvé děti.

A na to se u mě můžeš spolehnout.

S láskou, Věra Nekulová.

FB skupina Probuzené mámy zde.