Rozvíjení ženské energie

Mnohé z nás jsme vyrostly ve stereotypu “SUPER ŽENY”. Taková “super žena” se zvládne postarat o manžela, mít dokonalou uklizenou domácnost a vždy upravené spokojené děti. Ráno vstává s úsměvem, pak jde do práce, ještě cestou stihne děti vyzvednout, nakoupit, doma uvařit teplou večeři a samozřejmě večer nepadne, ale zatančí manželovi na klíně.  Tak jestli jste se v tomhle nepoznaly, tak oslavuji a gratuluji vám, že už to máte jinak. Protože tenhle popis je jen představa, která se může samozřejmě lišit u jednotlivých žen, ale pointa je stejná – naplňuji představy o skvěle zvládnutých ženských rolích, přičemž slova „skvěle zvládnuté“ určuje někdo jiný, než samotná žena. Společnost, rodina, časopisy, kamarádky… Jak ale v této uspěchané době ustát ženskost a nestát se robotem, který všechno zvládne a jede jak drak, stále vpřed a vzhůru? 

Pojďme spolu posdílet, jak rozvíjet svou ženskou energii. A tím se více zabydlet sama v sobě a z toho tvořit i život takový, jaký opravdu chci. A ne takový, kam mě tlačí okolí a společnost.  

Čas na sebe

Každá z nás žijeme v jiném rytmu. Některé z nás pracují od brzkých ranních hodin, další vstávají v noci k dětem, jiné tráví čas v kanceláři. Celý den zastáváme různé role a plníme tak poháry vlastní energií druhým lidem. Je ale velmi důležité, nezapomenout v tom rozdělování i sama na sebe. A dokonce to obrátit. Nejdříve naplnit pohár sobě. Každý den si dát čas, kde můžeme vystoupit ze všech rolí a jen být. Být sama sebou. Nemusí to být hned dvě hodiny, ale i kdyby to bylo ze začátku jen vědomých deset minut, hned to bude více než hodina týdně, a to už bude znát…

V kruhu žen

Když slyšíte slova, jako je ženský kruh, možná si především představíte svíčky uprostřed místnosti, ženy v červených šatech a sedící spolu v kruhu. Ano, takto skutečně může ženský kruh vypadat. Ale je to jen jedna z forem ženských kruhů. Cílem je sdílet ženské příběhy, podělit se o své pocity s ostatními ženami. A to opravdově. Bez posuzovaní Někdy to jde i u sklenky vína nebo na kávě s kamarádkou. Záleží především na nás, jestli budeme klouzat po povrchu a zase jen si na někoho hrát a předstírat anebo budeme sebou a v tématech sklouzneme klidně do hloubky a pravdivosti. Pak ani nezáleží, jestli jsme na ženském kruhu anebo v čajovně. Ale přesně toto je tak dosycující. Mám s kým hluboce sdílet. Někdy právě ženské sdílení, které je ze začátku mimo naší komfortní zónu, v našich životech odstartuje tu největší transformaci. A i proto miluji takové bezpečné kruhy tvořit i online v rámci kurzů Alchymie ženy. Protože vím, že i online toto můžeme zažívat a má to stejné léčivé a transformační účinky jako kruhy naživo.

Sebeláska

Sebeláska, sebeláska, sebeláska. Tolik toho bylo o ní řečeno a přesto, po staletích, kdy ženy stavěly potřeby druhých nad své vlastní a pomalu tak svou energii odčerpávaly, je to stále důležité si opakovat. A ano, právě sebeláska je jedním z nejdůležitějších bodů, jak pečovat o svou ženskou energii. Je to její samotný zdroj. Tedy příště až budete mít zase pocit, že si můžete sednout teprve až vytřete podlahu, umyjete nádobí a uvaříte oběd, obraťte ten seznam naruby. Tedy sedněte si jako první, hoďte nožky na pohovku a až si odpočinete, tak se pusťte do všeho ostatního. Ne nadarmo se říká, že práce nemá nohy, ta nám neuteče. Nenabádám vás k prokrastinaci, ale zvu vás k odpočinku. A to ne až si to zasloužíte, ale hned. Dopřát si odpočinek by nikdy nemělo být jen za odměnu.

K sebelásce mám pro vás báječný tip na malou praxi. Máte doma zrcadlo? Zkuste se do něj každý den alespoň jedenkrát podívat. A povězte si na hlas: “Mám se ráda, taková, jaká jsem.” Tahle věta přesně říká, že se nemusíte měnit, že na sebe nemusíte tlačit, že jste úplně v pořádku taková, jaká jste. A to je krásné od sebe pocítit. Možná bude ze začátku těžké to vyslovit a hlavně to říkat upřímně. Ale když se na sebelásku začneme v životě soustředit, budeme se na této cestě posouvat. Budu vám ráda podporou na této cestě. Můžeš si stáhnout i ebook o sebelásce a rovnou se pustit do dalších praxí.

Zkoumání plusového bodu

Víte, kde má žena jeden z nejvýznamnějších plusových bodů? Jsou to její ňadra. Prsa dávají výživu dětem, ale umí vyživit i nás samotné. Zkuste se během dne na ně více soustředit. Zkuste si je vzít do rukou a hladit, promnout, navnímat jejich jemnost, měkkost, hebkost. Ať už jsou vaše prsa menší, větší, pevná, nebo ne, zaslouží si váš dotek. Pozorujte při tom, jaké pocity ve vás vyvolává právě dotyk na vašich prsou. Možná vás překvapí, jak vyživující dotek to může být. O masáži prsou si můžeš více přečíst zde.

Každá z nás je jiná a jedinečná. Pojďme o naši ženskou energii pečovat.

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."