Proč si dopřávat masáž prsou každý den?

Teď na chvilku přestaň číst a oceň svá prsa. Opravdu. Myslím to vážně.

Ať jsou malá nebo velká, ať visí nebo hrdě koukají vpřed. Ať jsou nacpaná do podprsenky nebo se volně pohupují do rytmu tvé chůze. Teď je ten čas se zastavit a ocenit je.

Uvědom si, že představují dokonalou kombinaci mezi funkčním a smyslným. Namísto jejich schovávání je nechej volně nadechnout a dopřej jim pořádnou dávku láskyplného doteku.

Z těch tisíců benefitů masáže prsou jsem se rozhodla vybrat alespoň 3. Slibuju, že je pocítíš velmi silně sama už během prvních dní praxe.

Sebeláska

Prsa existují v obrovské rozmanitosti tvarů, velikostí i barev a jsou tou nejlepší částí těla, u které na cestě sebelásky začít.

Sofia Sundari, autorka knihy OSVOBOZENÍ DO ORGASMU
www.knihyprozeny.cz

Až 90% žen si dělá starosti s velikostí svých ňader nebo si občas popláčou nad jejich vzhledem. Devadesát procent! Vždyť prsa, obzvláště bravadky, jsou tím prvním, co vstupuje do místnosti. Pokud se ohledně nich necítíme sebevědomě, jak se vůbec můžeme cítit sebevědomě se zbytkem svého těla?

Ze začátku se možná budeš cítit velmi zvláštně… hladit si svá prsa a říkam jim, že jsou krásná? Ufghm… Já to měla stejně!

Nenáviděla jsem svá prsa už od prvních chvil, kdy se začaly zvětšovat a nebyly nadále „lentilkami pod kobercem“, jak se u nás říkávalo. Měly nezvykle velké dvorce i bradavky, viditelně rozdílnou velikost a hlavně! byly hrozně daleko od sebe. Ať sem se snažila, jak jsem se snažila, tu perfektní čárku jsem mezi nimi nikdy neměla. No co, stejně jsem nebyla výstřihová… a hrála jsem závodně volejbal, takže sportovní podprda to jistila. V té době mi nedošlo, že stud a hnus vůči vlastnímu hrudníku při kupování podprsenky nejsou úplně nejlepšími společníky. Od té doby jsem ušla dlouhou cestu. Teď své kozičky upřímně miluju. Nemučím je už v neprodyšném a brutálně uplém prádle, nechci je zmenšovat ani zvětšovat a hlavně se na ně nestydím sahat 🙂

Luci, autorka článku

A zase ty hormony

Masáží prsou podporuješ zdravou hladinu dvou zásadních hormonů – Prolaktinu a Oxytocinu. Proč by tě tohle mělo přesvědčit?

Prolaktin reguluje u samic rozvoj mléčné žlázy během těhotenství a následně laktaci po porodu. Mimojiné reguluje v těle množství soli a vody, příznivě ovlivňuje metabolismus, imunitní systém i náš mozek. „Vedlejším účinkem“ zvýšené hladiny prolaktinu jsou větší či pevnější prsa. To by šlo, hm?

A oxytocin? Ten je jako lepidlo. Vybavuješ si ten pocit teplého, měkkého, romantického objetí své drahé polovičky? Oxytocin. Ten čas po skvělém milování, kdy bys umazlila celý svět? Oxytocin. Ten pocit uvolnění, klidu, bezpečí? Oxytocin.

Nedostatek tohoto „mazlivého hormonu“ způsobuje nedůvěru a ztrátu zájmu o navazování vztahů. Vyšší míra nás naopak těchto sociálních strachů zbavuje a s nimi bere i kila navíc! Je totiž dokázáno, že oxytocin hraje roli v normalizování chuti k jídlu. Takže konec přejídání a ANO milování, objímání a masírování!

Otevřené srdce

Masáží prsou se ti chtě nechtě bude pomalu ale jistě otevírat srdíčko. Vždyť už přece víme, že naše vědomá pozornost má sílu léčit. Naše prsa i srdce jsou našimi plusovými body. A abychom se mohly otevírat světu, mužům, lásce a živit nejen všechny okolo, ale hlavně samy sebe, musíme o tento bod pečovat.

Bližší povídání o polaritě ženy a muže najdeš v článku ZDE.

https://alchymiezeny.cz/2019/12/03/typicka-chyba-v-mnoha-loznicich/

A kdo ti s tou péčí pomůže? Zas a znovu to bude onen kuchyňský, koupelnový i postelový bůh – kokosový olej.

Není moc hustý ani moc mastný. Krásně voní, dobře se vstřebává a je hypoalergenní. Navíc ho můžeš v dnešní době koupit téměř kdekoliv. Už nemusíš hledat specializované e-shopy, běžet do prodejny zdravé výživy nebo do ekologické drogerie. V dostačující kvalitě ho najdeš i v běžném supermarketu. Při výběru sáhni po nerafinované variantě ve skle. Pokud ti nevyhovuje vůně kokosu, raději než olej dezodorizovaný, si pořiď třeba olej mandlový.

Olej před použitím můžeš roztopit a zahřát ve vodní lázni. Můžeš do něj také přidat pár kapiček oblíbeného 100% éterického oleje. Na večer se pak krásně hodí i mastnější kombinace s kakaovým či bambuckým máslem.

Já osobně doporučuji mít lahviček hned několik. Jednu v koupelně, druhou v kabelce, třetí na pracovišti. Proč? Protože se pak nebudeš moci vymlouvat, že teď olej nemáš u sebe! Navíc si časem masáž prsou zamiluješ tak, že mi za tento tip poděkuješ 😉

Posledním doporučením je pak štítek – personalizuj si obal svého olejíčku na masáž prsou. Napiš si na něj třeba: „Mám nádherná prsa“, „Má prsa živí nejen mé dítě, ale také mě“, „Miluju své kozičky“, či trochu alchymystičtěji – „Ňadroleum“.

Jak na to?

Nejdříve si prociť jogínský pohled na prsa, jako na prodloužení našeho srdce. Dotýkej se jich s láskou, trpělivostí a pokorou. Pokud ti masáž bude dopřávat partner, neboj se ho vést.

Já ti teď doporučím pár konkrétních tahů, které mezi sebou můžeš libovolně kombinovat nebo si pokaždé vybrat jen jeden. Inspirace pochází od námi tolik milované Sofie Sundari, jejíž knihu Osvobození do orgasmu jsme nedávno přeložily do češtiny.

  1. Rozetři si teplý olej po celém hrudníku
  2. Masáž začni u klíčních kostí. Masíruj krouživými pohyby konečků svých prstů nebo zkus jemné poklepávání – jako by po tvém hrudníku stékaly kapky deště.
  3. Přibliž středy svých dlaní ke svým bradavkám tak, aby se dotýkaly jen velmi letmo. Zkus zavnímat tu energii, která začne automaticky proudit do tvých prsou. Dýchej zhluboka do srdce.
  4. Nyní je zlehka přitiskni na svou hruď a začni intuitivně kroužit dlaněmi. Možná půjdeš oběmi ven a pak dovnitř a pak změníš směr. Možná půjdeš na střídačku. Záleží jen na tom, aby ti to bylo příjemné.
  5. Nyní nechej své bradavky nadechnout a promasíruj si okraje svých ňader. Můžeš opět zkusit pohyb do obou směru (dovnitř/ven) a hladit si prsty hrudní kost.
  6. Dopřej si pár poctivých koleček do obou směrů, pak je pořádně stiskni a trošku je pohoupej! Nahoru, dolů, doleva, doprava,… prostě si je drž a trošku se odvaž 🙂
  7. Nyní se zaměř na bradavky – konečky prstů sjížděj od okrajů ňader směrem k jejich středu a na závěr můžeš bradavky malinko povytáhnout.
  8. Můžeš kolem bradavek také kroužit – od středu ven či zvenku směrem dovnitř.
  9. Na závěr je ještě na chvíli podrž v klidu a poděkuj jim. A poděkuj taky sama sobě, že jsi našla odvahu a čas.

Cítíš, že je toto téma pro tebe náročné? Že by ses chtěla rozvíjet nejen v péči o tělo, ale také v sebelásce, v otevřené komunikaci, v inmititě či mateřství, ale bojíš se, že to sama nezvládneš? V Alchymii ženy na to nejsi nikdy sama! Tvoříme úžasnou komunitu úžasných žen, které se postupně otevírají, rozkvétají a začínají znovu zářit.

Nikdy bych nevěřila, že online kurz může být prostoupen tolika konkrétními nápady, náměty a tipy, jak na sobě pracovat. Tolik cvičení, která člověka posouvají, tolik inspirace, jak teorii uvést v praxi. Sdílení, podpora, prostor pro každého, kdo se kurzu účastní. Tento kurz doporučuji každé ženě, která chce na svém ženství pracovat aktivně. Zde se jí dostane všeho, co k tomu potřebuje i přesto, že jde „jen“ o online kurz. Já jsem nadšená.

Renda Šolcová

Díky AŽ jsem začala systematicky rozvíjet svou ženskou stránku. Po několika měsících v kurzu se nestačím divit 🙂 Cítím se více propojená sama se sebou. Mám hezčí vztah ke svému tělu. Sebrala jsem odvahu k nastartování projektu, který jsem si dlouho přála. A to vše přesto, že se zároveň starám o 3 malé děti a zdaleka nestíhám všechna cvičení, která Lucka doporučuje. Děkuji za skvělou a podporující komunitu, která kolem Alchymie vznikla. Kurz doporučuji všem ženám.

Bára Kopecká

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."