5 kroků, jak vstoupit do své ženské síly

  • Cítíš se na pokraji sil?
  • Jsi unavená a máš pocit, že ve Tvém těle neproudí energie?
  • Upadáš často do role oběti namísto tvůrkyně?

Nech se inspirovat následujícími tipy a uchop ženskou sílu znovu do svých rukou.

1. Svůj život máš ve svých rukou a je jen na Tobě, do jaké role se postavíš

Tvoje síla je jen Tvá. Ty jsi tvůrkyní svého života. Když svou sílu odevzdáváš do rukou jiného člověka, stavíš tak sama sebe do role oběti vláčené okolnostmi v bezvýchodném kruhu. Nevyčítej si to. Na tuto cestu nás často vede strach, který se nás snaží chránit. Pamatuj ale, že pokaždé, když upadneš, můžeš se zase zvednout. Znovu a znovu se s důvěrou stavět do své ženské síly. A dokázat vše co si umíš představit.

Důvěřuj své životní cestě. Důvěřuj lekcím, které Ti život přináší. Vždy jsou pro nás pozitivní. Jen to někdy není vidět na první pohled. Každá chyba, selhání či pád je příležitosti ke zlepšení a posunu vpřed. Každá překážka je příležitostí k růstu. Objevil se problém? Přijmi ho jako výzvu! A přestaň si stěžovat. Protože stěžování Tě staví do role oběti. Neplýtvej na něj svou energií, kterou bys mohla vložit do konání a činů. Nikdy se nic nezmění tím, že budeme sedět na místě a litovat se a čekat, že někdo přijde a vyřeší problém za nás. Vždy můžeme udělat alespoň malý krůček vpřed a důvěřovat, že cesta k cíli se postupně odhalí.

2. Naslouchej svému vnitřnímu vedení, své intuici, svému vyššímu já

V dnešní době jsme často přehlceny informacemi, které se na nás valí ze všech stran. Dobrovolně se vystavujeme všemu tomu chaosu. Ztrácíme spoustu energie tříděním myšlenek. Naše mysl je zahlcená, neustále jede na výkon, na plné obrátky. To samé platí i o prostředí, ve kterém žijeme. Každá věc, kterou se obklopujeme na nás energeticky působí. A pokud s ní nejsme v souladu, akorát nás okrádá o energii.

Možná jsi už dávno zapomněla, že všechny odpovědi můžeš najít ve svém nitru. Pečlivě si vybírej, co budeš číst, komu budeš naslouchat. Vyčisti svůj vnitřní i vnější prostor od všeho s čím nesouzníš. Tak, abys mohla vypnout mysl a vnímat svoji duši. Bez rušení vnějšími vlivy. A pak se vracej znovu a znovu sama k sově. Naslouchej svému vnitřnímu hlasu. Otevři se mu, ptej se a trpělivě čekej na odpovědi.

3. Nezapomínej na svého vnitřního muže

V poslední době se často mluví o tom, jak je důležité rozvíjet své ženství. Opečovávat vnitřní ženu uvnitř sebe. Žensky plynout a proplouvat životem. Kde se ale ztratil vnitřní muž? Nezapomněly jsme snad na něj? Mužská a ženská energie jsou neoddělitelné, stejně jako jin a jang. A vědomá žena je se svým vnitřním mužem v souladu. Kultivuje ženskou a mužskou energii tak, aby byly v harmonii, a čerpá z obou z nich.

Proč je to tak důležité? Podstatou naší ženské energie je plynutí bez hranic, bez pravidel a řádu. Pokud posilujeme pouze vnitřní ženu, může se snadno stát, že najednou začneme létat někne v myšlenkách, snech, představách. A reálný život nám začně poněkud unikat. Naopak podstatou mužské energie je řád. Je jako koryto, které dává řece směr, aby mohla plynout a nezaplavila krajinu. Přináší nám vnitřní sílu, rozhodnost, odvahu a vede nás od snů k reálným činům.

Posiluj v sobě také mužskou energii, věnuj péči svému vnitřnímu muži. Dovol si dát svému životu směr. Ukotvi se. Vnes do svého prožívání každodenní rituály. Pevné body, o které se budeš moci opřít. Ať už to bude ranní šálek kávy, studená sprcha nebo procházka se psem. Pečuj o svůj životní záměr. Dovol si konat odvážné kroky a vykroč vstříc svému vysněnému životu. Ruku v ruce se svým vnitřním mužem.

4. Žij v souladu s Matkou Zemí, ukotvená, zakořeněná

Možná se cítíš vyčerpaná a bez síly. Možná trávíš až příliš mnoho času mezi čtyřmi stěnami. Možná Ti chybí si slunce, čerstvý vzduch, vůně lesa, orosené louky a zpěv ptáků. Toužíš zabořit své prsty do hlíny, proběhnout se bosky po trávě, ponořit se do lesního potůčku. Čerpat energii, nechat se nabíjet silou přírody, sluncem, větrem, stromy, vodou. Matka Země nám nabízí bezpečnou náruč. Je kotvou, která nás drží. Oporou, na kterou se můžeme vždy spolehnout.

Zamysli se. Jak se můžeš právě Ty spojovat s přírodou? Najdi si způsob, který je Ti nejpříjemnější, a dělej to tak často, jak jen to je možné. Především ale ve chvílích, kdy ti není dobře. Kontakt se zemí je totiž neuvěřitelně léčivý. Můžeš si představovat, jak ze sebe ve vodě smýváš všechno, co Ti už neslouží. Jak odevzdáváš skrze chodidla Matce Zemi vše, co už nepotřebuješ a sytíš se novou energií. Jak sadíš do hlíny semínka svých záměrů a zaléváš je, aby hezky klíčila a rostla.

5. Nech svou duši promlouvat skrze tvoření

Ženská duše už ze svého principu touží po seberealizaci. Kreativita je pro nás ženy velice přirozená. Když své duši nedovolujeme, aby se mohla naplno projevit, můžeme cítit vnitřní nespokojenosti, únavu, tlak. Pocit, že nám život protéká mezi prsty.

Proto nepotlačuj svoji jedinečnou tvořivou sílu. Zapoj do svého života činnosti, u kterých budeš cítit flow, plynutí. U kterých zastavíš mysl a napojíš se na své srdce a duši. Možná si vybereš tanec, malování mandal, háčkování. Možná opečuješ záhonky nebo vyfotíš pár hezkých fotek. Sama nejlépe víš, co je právě Tou Tvou činností, u které naprosto zapomeneš na čas, která Tě naplní radostí a dobije Ti baterky. Zejména v době před menstruací je čas na tvoření obrovsky důležitý. O ženské cykličnosti jsme si na blogu Alchymie ženy psaly už mnohokrát a právě tato fáze tzv. Čarodějky tvoření miluje.

Dovol si projevit svou jedinečnost, protože svět čeká na Tvé dary. Dovol své duši zářit. Dopřej jí svobodu. Ona Tě za to odmění pocitem naplnění a sebevědomím. Zapomeň na měřítka společnosti. Zahoď stud, a prostě jen buď sama sebou, ve své jedinečnosti. Vstup do své ženské síly.