Menarche rituál zpětně

Velmi často ženy mají první menstruaci spojenou s podobnými prožitky. Pojďme je vyléčit a projít si znovu zážitkem první menstruace, který nás bude již doživotně sytit a ze kterého budeme čerpat radost. 

„S nikým jsem ještě tyto pocity nesdílela. O menstruaci jsem s nikým nemluvila, styděla jsem se, pomalu jsem začala menstruaci vnímat jako něco nečistého. První menstruace přišla ve 13-ti letech. Bála jsem se to říct mamce, tak jsem se aspoň svěřila sestře. Vždy mě toto téma děsilo. I když nás ve škole informovali, že nás to čeká, i tak jsem byla hodně v šoku a vnímala ji jako prokletí či trest. Říkala jsem si, proč zrovna já jsem žena. Menstruace pro mě znamenala krok zpátky, vnímala jsem ji jako něco omezujícího. Chtěla jsem být kluk, ti to mají o tolik jednodušší. Přijde mi, že mě menstruace odřízla od světa, nějak jsem se uzavřela do sebe, byla jsem nejistá…..“ 

Oslavili s Tebou blízcí první mestruaci?

Dostala jsi všechny potřebné informace?

Vnímala jsi příchod menstruace jako dar?

Byla jsi ujištěná o tom, že Tvé tělo i tvé emoce jsou v pořádku?

Zažila jsi magický čas sdílení s dalšími ženami jejich menstruačních příběhů?


Pravděpodobně jsi na většinu těchto otázek odpověděla NE.

Dříve nebývaly oslavy menarche běžné. Ale je to přesně ten střípek
v našem životě, který nám chybí.


Díky menarche oslavě můžete vyléčit kousek své ženské duše, přijmout menstruaci jako dar, vyjít vyživená do dalších životních období.

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."