Jak si vytvořit nástěnku snů?

Pro nový rok anebo jakékoliv nové začátky je dobré, když své záměry zhmotníme. Můžeme to udělat vícero způsoby. A vytvoření jantry/vision boardu/nástěnky snů je jedna z nich.
 
Připravte si dostatek prostoru, klidu, materiálu ke tvoření, fotky. Můžete tvořit i na etapy a vracet se k jantře i několik dní.
 
Forma vizualizace
 
„Člověk má vždycky podmínky k tomu, aby udělal to, o čem sní.“
Paulo Coelho
Představte si svůj ideální den nebo klidně i život. Zaměřte se na pocity. Všemi smysly prožívejte, jaký je váš životní styl. Pro co jste nadšení? Běžte co nejvíce do detailů – jak o sebe pečujete, s kým jste, jak se cítite v těle… Mluvte a představujte si vše v přítomnosti. Nepoužívejte zápory „já nemám, já nebudu“, ale vždy v kladně postavené větě. 
Příklady toho, jak si můžete představovat sebe sama, jak se cítíte: šťastná, zdravá, s lehkou hlavou, radostná, usměvavá, charismatická, klidná, milující apod.
Jakou chuť cítíte, čeho se dotýkáte…?
Neomezujte se ve snění, nemějte obavy. Já nedávám moc konkrétních věcí, protože mám zkušenost, že pak omezuje potenciál situací a darů života:-) Takže si nepředstavuji přesně, jak má vypadat nová práce nebo vztah nebo místo k bydlení apod, ale zaměřuju se právě na mé pocity a případně na to, jaká k tomu vede cesta. A vždy také dodávám, aby to bylo ku prospěchu celku. 

Ale samozřejmě můžete také začlenit konkrétní plány, které víte, že chcete uskutečnit a k jejich naplnění vám pomůže, mít je na očích. Jen znovu upozorňuji – i tato přání se plní:-) Jen někdy hodně neobvyklou cestou, ať pak nejste překvapení:-)

Co hodně podpoří naše vize a přání?
Vžít se do největších detailů do okamžiků, které pro nás byly v životě nejkrásnější. Jakou energii jste v sobě měly? Jakou sílu? Jaká nádhera uvnitř nás i venku byla?
Tuto energii pak můžeme přesunout i do nové situace. Tím ji posilníme, připravíme ji cestu venku i uvnitř sebe:-)
 
Moc se mi líbí shrnutí od L. Hay, která popsala možnou jantru v pocitech, bez konkrétních detailů, jako je bydlení, práce, dovolená apod.
 
Cítím k sobě lásku a vím, že se tak cítím, protože jsem k sobě laskavá. Souhlasím, když opravdu souhlasit chci, a říkám ne, když chci říct ne. Věci se mi dělají snadno a vím to, protože nemám v životě skoro žádný stres. Cítím se ve svém každodenním životě šťastná a klidná.
 
 
 
Pokud vám moc nejde vizualizace, můžete si odpovědět písemně na tyto otázky, které vás více nasměrují. 
 
Co jste vždycky chtěly dělat?
Jak se chcete mít víc ráda?
Koho obdivujete a proč?
Co vás zajímá?
Jaké máte koníčky a v čem jste dobré?
Jak vypadá váš vztah?
Kam chcete cestovat?
Jaký je váš ideální životní styl?
Kdybyste bezpečně věděly, že uspějete, co byste dělaly?
Kdybyste neměly finanční omezení, co byste dělaly?
Do čeho jste nadšení?
Jak se chcete cítit?
 
Toto vše pak vemte a ztvárněte. Formou obrázku, koláže z vystříhaných časopisů, koláže z vašich fotek apod.  Užijte si tuto část tvoření jantry:-) Bývá přjmeé j tvořit v kruhu přátel, se kterými se vzájemně podporujete. Anebo v kruhu rodiny. 
 
Co dál děláme s jantrou?
Máme ji na očích a každý den ráno a večer /nebo častěji/ na ni koukáme, přemýšlíme na ní, dáváme ji pozornost. Může být tedy ve vaší kanceláři, ložnici, na místech, kde se na ni budete často dívat. 
Chováme se, jako bychom to už měly naplněno.
Jednáme tak, aby nás to k naplnění posouvalo. 
Máme otevřenou mysl, abychom zbytečně neomezovaly možnosti našeho života.
Odložíme pochybnosti a obavy, věříme.
Sledujem bděle příležitosti, zapisujeme si pokroky a oslavujeme je:-)
 
Cokoliv si lidská mysl dokáže představit, a čemu dokáže uvěřit, toho lze dosáhnout.
Napoleon Hill
Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."