Můžeš být tvůrkyní svého času?

Cokoli se týká času a jeho množství, které máš k dispozici, ovlivňuješ ty. Pokud je čas tvoje výmluva, můžeš to ovlivnit a změnit. Vždy je to pouze ve tvých rukách. Ty rozhoduješ, kam zaměříš svou pozornost, co bude tvou prioritou, čemu dáš svůj čas.

Ale nejdříve si musíme dát prostor na pravdivou sebereflexi. Začít si všímat situací, které se až podezřele opakují. Začít si všímat svých myšlenek, které v souvislosti s časem máme. Kde si říkáme, že „nemůžu, nemám čas“, „mám toho hodně“, „odložím to na jindy“, „jsem zavalená, teď to nedávám“ apod.

Nedostatek můžeš proměnit v hojnost. A to v oblasti financí, láskyplných vztahů, ale také v čase.
I v situacích, které mohou vést ke stresu, když se toho nakupí hodně, můžeš si vědomě vybrat, jak se zachováš a jak o této situaci budeš přemýšlet. Přebíráš za to zodpovědnost. A z této své vnitřní síly se rozhoduješ.

Nechytej se na dramata své mysli, která mohou vyvstat a pohltit tě. Ignoruj spěch a tlak. Uvědom si, že nejde o rychlost, ale to pravé načasování. Postupuj vždy pomalu, s rozvahou, v načasování, které je s tebou v souladu. Pak se věci začnou dít. Půjdeš životem ve větší lehkosti a budeš skutečnou tvůrkyní svého času. Tvé tempo bude s tebou v souladu a harmonii, s radostí v práci a odpočinku. Je to úleva, když zjistíme, že i čas je na našem vnímání a že to máme ve svých rukou?

Odlož koncept své mysli, že musíš spěchat. Všímej si, jak to máš a proč. Z čeho pramení tvůj koncept? Odlož přesvědčení, že nestíháš, někdo bude rychlejší, lepší apod. Zmapuj si svůj čas pravdivě a podívej se, kde svůj přístup můžeš změnit. Máš možnost jej přepsat tak, aby to bylo pro tebe podporující. Čas už vždy bude tvůj přítel.

Tyto afirmace tě při práci s časem mohou podpořit.

Mám hojnost času na všechno, co je pro mě důležité.

Není důležitá rychlost ale načasování.

Plánuji a vědomě si rozvrhuji čas na práci i odpočinek.

Minulost a budoucnost je jen iluze, vše se odehrává TEĎ.

Pocit zahlcení je jen konstruktem mé mysli.