1 nejzásadnější omyl o vzdělávání 

Vzdělávat se je jistě důležité, potřebné a všichni to od nás očekávají. Vzdělání je nezbytné, abychom získali odbornost, uměli, věděli, znali, spočítali. Určitě, ale jeden zásadní omyl ohledně vzdělání, který jsme přijali je, že vzdělání je zadarmo.

Státní školky jsou zadarmo, školy jsou zadarmo, rekvalifikační kurzy atd. Kdo dává dítě do soukromé školy platí “nehorázné” peníze, i když jsou to třeba 4 tis./měs. Vždyť normální je mít školu zdarma. Opravdu? Skutečně si myslíte, že škola je zdarma? Učitelka nedostává za svou práci peníze, ředitel, školník? Budovu postavil někdo bez nákladů, energie školy platit nemusí, vybavení se tam prostě objevilo? Všechno, co se děti ve škole učí jen tak někdo napsal a zkrátka to je? 

To asi ne. I vzdělávání dětí ve státních institucích stojí nemalé peníze. Platíme je všichni. Možná trochu oklikou, proto si to úplně neuvědomujeme. Když pak stojíme před rozhodnutím, zda investovat to svého vzdělání a vidíme částku, často pak máme pocit, že je příliš vysoká. Ano, ve srovnání s oním pomyslným “zdarma” bude vše ostatní hodně. Ale když si uvědomíme, jaké má vzdělání opravdovou hodnotu., co vše nám kvalitní vědomosti a zkušenosti mohou v životě přinést, pak najednou i pokračující vzdělávání přestává být drahé.

„Buď si jistá, že investice do vzdělání je vždy skvělé rozhodnutí, které se vyplatí. Vzdělání našich dětí považujeme za samozřejmé, ale na sebe často zapomínáme.

Udělej něco pro sebe a neváhej investovat do kvalitních informací, zkušeností, know how, které tě mohou posunout ve tvém podnikání i v životě. 

V dnešní době je skvělé, že existuje spousty on-line programů, které můžeš absolvovat z pohodlí svého domova, i když máš děti nebo spousty povinností. Díky vzdělávání rosteme a posouváme se mnohem rychleji. Je úžasné, že nemusíme hledat vždy vše od začátku, ale máme možnost se inspirovat těmi, kteří už podobnou úspěšně cestou prošli. Protože je opravdu důležité, kam jdeš. Já jsem tu pro tebe, abych ti ukázala, jak krásně lze těmito cestami kráčet a dojít v životě k nádherné hojnosti.