Překonávání starých programů

Předsudků a programů ohledně podnikání je celá dlouhá řada a každá z nás má  nebo měla nějaký ve své mysli. Některé si uvědomujeme, ale mnohé jsou skryté hodně hluboko a o mnohých ani nevíme, že je vůbec máme. Netušíme, jak moc nás ovlivňují a brzdí nás na cestě k našemu úspěchu.

Připomeňme si dnes aspoň některé a podívejme se, jak bychom je mohly odložit.

1. Úspěšný podnikatel je zloděj, který podvádí, prodává nekvalitní zboží za velké peníze a jen díky tomu je bohatý. Takže když už se do podnikání pustíme, podvědomě si brzdíme dosahování vysokých částek a velkých úspěchů, aby nás ostatní neobvinili, že krademe a podvádíme. Léty uložené přesvědčení, že poctivě se zbohatnout prostě nedá. A my přece chceme být poctivé a dobré. Jenže jak pak přesvědčit ostatní, že nekrademe, i když jsme úspěšné?

2. Bohatství kazí člověka. Boháč z pohádek je tlustý, ošklivý, zlý, lakomý, nikdo ho nemá rád. Sice má honosné oblečení, krásný dům, služebnictvo, ale všichni se ho buď bojí, nebo se mu posmívají, protože je hloupý. Dříve nebo později bude potrestán. Princeznu nikdy nezíská, nikdy nebude šťastný. Nebo dokonce o své bohatství přijde. A my chceme, aby nás rodina i lidé okolo měli rádi, chceme být šťastné a přijímané.

3. Bohatý člověk žije ve strachu, že mu peníze někdo ukrade. Všichni kolem mu závidí a pomlouvají ho. Ani to nechceme. Toužíme klidně spát, žít spokojeně, mít přátelé, kteří nás respektují a jimž můžeme důvěřovat. 

Aniž to pak možná tušíme, blokujeme si svůj úspěch, protože nic z toho, co si o bohatství a úspěchu máme někde v hloubi duše uložené, přece nechceme. I když děláme vše pro to, aby naše podnikání fungovalo a vydělávalo peníze. Jenže jak se těchto přesvědčení předávaných z generace na generaci zbavit? Jak je odložit? Velmi důležité je nejprve si je vůbec uvědomit, pojmenovat a přiznat, že je máme. Existuje mnoho účinných způsobů, jak je pak moci odložit. Někomu stačí je pouze pojmenovat a už se jimi dále neřídit. Někdy je zapotřebí hlubší práce. 

Sama jsem si tímto úskalím úspěšného podnikání prošla, a ráda tě na tvé cestě k úspěchu podpořím. Přidej se do skupiny Alchymie podnikání – sdílej, inspiruj se. Rosteme společně. A ještě pro tebe mám afirmace hojnosti jako dárek: https://alchymiezeny.cz/afirmace-hojnosti/