3 důležité moudrosti zrcadlení

Když se rozhlédneš okolo sebe, vidíš, jak se ostatním daří, jsou úspěšní, nadaní, ve flow? A ty máš pocit, že stále přešlapuješ na místě? Váháš? Rozhoduješ se? Jsi nejistá? Obdivuješ, jak jsou ženy okolo tebe odvážné, tvůrčí, jaké mají úžasné nápady, našly odvahu, vystoupily ze své komfortní zóny, jsou vidět, mají hojnost? A ty pořád nic? Nebo jen málo?

Mám pro tebe skvělou zprávu! Vlastnosti, kterých si všímáme a obdivujeme u ostatních jsou důležitým odrazem nás samých. Zrcadlení tady není proto, aby nás dráždilo, sráželo nebo bralo sebevědomí, jak sis možná myslíme. Ale naopak proto, aby nám neustále připomínalo, kým sami jsme. Co úžasného se v nás ukrývá a jak velký potenciál máme. Zrcadlo není škodolibé, ale velmi moudré. 

1. Připomíná nám naše nádherné vlastnosti, schopnosti a dary. Právě ty, které máme z nějakého důvodu ukryté hluboko uvnitř a stále čekají na své odhalení. Často ztrácíme svou sílu právě proto, že jsme pozbyli schopnost rozpoznat, přijmout a žít svůj jedinečný potenciál. To, co tolik obdivujeme u ostatních je pouhým odrazem našich vlastních aspektů. Místo, abych tyto výzvy zrcadlení vítali s vděčností, že se nám připomínají a získáváme tak možnost své dary pustit na povrch, přijímáme falešný pocit, že ostatní jsou mnohem lepší, úspěšnější, talentovanější než my.  A dráždí nás to, štve, možná ubíjí, namísto toho, abychom se chopili příležitosti zazářit.

2. Moudré zrcadlo nám v tu chvíli ukazuje, že nastal čas oprostit se od falešných domněnek. Dovolit své kráse, tvořivosti a nadání ať se projeví v plné síle a začít svou jedinečnost žít. Zcela se jí oddat a nechat se vést. Právě teď. Pokud neuposlechneme, bude se nám vracet neustále dokola a s ještě větší intenzitou. Ale pozor, může se také stát, že jednoho dne zrcadlo přestaneme vnímat, naše smysly otupí a požehnání žít své dary se vzdálí natolik, že bude ještě mnohem náročnější se mu přiblížit. Nedovol to!

3. Pokaždé, když uvidíš nádheru a úspěch druhého člověka, připomeň si svou vlastní jedinečnost. Připomeň si, že i ty můžeš být úspěšná, můžeš zářit. Že tvůj úspěch je nevyhnutelný. Ale je třeba začít jednat. Chopit se příležitosti. Vydat se na cestu.

Když se tvé vnímání sebe a lidí okolo bude vracet do rovnováhy, začneš efektivněji fungovat v životě i ve vztazích. Úspěch ostatních tě přestane srážet, ale naopak se stane povzbuzením, že i ty můžeš. Tím, že plně přijmeš svou jedinečnost a dary, jimiž opravdu oplýváš, otevřeš dveře nekonečnému proudu hojnosti, tvoření a požehnání, které je tady pro všechny.