3 zásadní iluze o podnikání a proč jim nepodlehnout

Někdy sdílení na sociálních sítích může vytvořit mylnou představu, že je podnikání zcela jednoduché. Že úspěšná podnikatelka se jednoho dne rozhodla, měla skvělý nápad, do jehož realizace se pustila a bylo to. Občas se některé dočasně nedařilo, musela si do začátku půjčit peníze apod., ale trochu změnila přístup a úspěch se dostavit. Že v podnikání se daří úplně všem a stále.

Možná si myslíš, že podnikat znamená:

  1. Mít oslňující nápad nebo produkt a už to jede.
  2. Stačí být jedinečná, autentická a dojít sebe-přijetí. Pak se dostaví nejen nápad, ale i úspěch. 
  3. Když se naučíš pár pravidel a pouček, jak na to, budeš sledovat úspěšné podnikatelky, staneš se i ty úspěšnou. 

Toto všechno jsi zvládla a přesto se úspěch nedostavil, nebo ne tak, jak sis představovala? Pravda je taková, že za každým úspěšným podnikatelským záměrem, projektem či produktem je práce, vzdělávání a rozvíjení se, trpělivost, vytrvalost a odhodlání. Skvělé je, že je to většinou práce smysluplná, radostná a naplňující. Nikomu úspěšnému nic nepřišlo úplně samo a pokud ano, i v jeho podnikání byla období, kdy bylo třeba pracovat, posouvat se, inovovat, rozšiřovat nebo měnit.

Úžasné je, že podnikání je nekonečná cesta plná dobrodružství, která tě nenechá ustrnout na místě. Přináší výzvy a velmi často propad do nížin, který ale znamená odraz a skok nahoru. Neúspěch ani neexistuje, je to pouze zastavení a prostor pro změnu, obrat nebo možnost něco zlepšit. Osud a cesta tvého podnikání jsou ve tvých rukách. Vždy je možné najít způsoby, jak podnikání transformovat tak, aby se ti dařilo a hlavně, abys byla spokojená.  Jen je dobré nepodlehnout iluzi, že pro to není zapotřebí nic dělat. 

Všichni úspěšní podnikatelé se neustále vzdělávají, učí se od těch zkušenějších, posouvají se, hledají nové cesty a inspiraci. Když zakopnou, opět vstanou, protože podnikání sice nezaručuje úspěch ze dne na den (i když se to stává), ale dává ohromný motor pro to, hledat a objevovat cesty, jak dojít úspěchu a naplnění. Je to nádherná cesta, která stojí za to. Vydej se na ni s mou podporou právě teď.

Přidej se do skupiny Alchymie podnikání – sdílej, inspiruj se. Rosteme společně. A ještě pro tebe mám afirmace hojnosti jako dárek: https://alchymiezeny.cz/afirmace-hojnosti/