Přidej se na Kongres ženského podnikání online a zdarma >>> Stačí kliknout zde <<<

Jak odložit strach z neznámého

Jsi na začátku cesty, chceš udělat změnu, vydat se vstříc podnikání a vlastní finanční nezávislosti, ale ochromuje tě strach? Velká obava vykročit ze známých kolejí, které sice nefungují skvěle, ale jezdit se po nich dá? Přepadá tě strach z neúspěchu, z toho, co tomu řeknou lidé? Co si pomyslí tví přátelé a rodina? Strach, že budeš vidět?

Strach, že budeš muset zkoušet věci, které jsi dosud nezkusila, že ti dojdou síly, že nebudeš vědět jak, že o všechno přijdeš, že nebudeš mít čas pro své děti, že …? Těch strachů, když se vydáváme na novou cestu může být milión, nekonečná řada. Já to znám také, vynořují se znovu a znovu.

Jak ale tyto strachy a obavy odložit, jak se jich zbavit? Nebo je alespoň neposlouchat, nepodlehnout jim? Rozhodně pojď začít DŮVĚROU.

DŮVĚRA V SEBE – že jsi jedinečná, autentická, úžasná, taková jaká jsi, neopakovatelná, silná, že to zvládneš. Čím více máme v sobě ukotvenou sebelásku, skutečnou hlubokou sebeúctu, tím snadnější pro nás je sdílet se světem své dary a jít do praktických kroků, díky kterým své podnikání rozjedeš.

DŮVĚRA V OSTATNÍ – že, když ti bude těžko a nebudeš vědět kudy kam, vždy se objeví někdo, nebo ho najdeš sama, kdo tě podpoří, poradí, povzbudí, provede. Žijeme v přátelském vesmíru a nikdy na nic nemusíme být samotné. Kdo právě teď tě na tvé cestě může podpořit? Jaká přítelkyně, komunita, mentorka?

DŮVĚRA V ŽIVOT – že zde máš své důležité místo, že je o tebe vždy dokonale postaráno. S takovou bazální důvěrou se otevřeme životním změnám a víme, že i přes krátkodobé pochyby a strachy nebo různé emoční vlny, uvnitř sebe máme mír.

Důvěřovat samozřejmě není zase tak snadné, jak by se mohlo zdát. Protože většina z nás na své životní cestě právě důvěru ztratila. Nedůvěřuje tedy nyní sobě, ostatním a životu už vůbec ne. Vidíme častěji to špatné, ošklivé a mysl nám vždy dokáže připravit a neservírovat ten nejhorší možný scénář.  Přesto tě chci povzbudit, vydej se na cestu a uvolni se do důvěry.

A co můžeš pro prohloubení své důvěry udělat právě teď? Najdi si pět minut času jen pro sebe, sedni si a napiš alespoň pět věcí, které se ti v poslední době povedly, jsi za ně vděčná, máš z nich radost. Dej si čas a až bude seznam hotový, přečti si ho nahlas. Klidně několikrát. Vidíš, jak jsi úžasná a co vše se ti daří? Poděkuji si. Dopřej si takovou chvíli uvědomění si vlastních schopností pravidelně. Uvidíš, jak důvěra ve tvůj potenciál a jedinečnost bude postupně růst.