Přidej se na Kongres ženského podnikání online a zdarma >>> Stačí kliknout zde <<<

V čem tě může yoni vajíčko podpořit a jak s ním začít

Jak by se ti líbilo, kdybys měla krásně pružné svaly pánevního dna, tvá yoni by byla nejen při milování daleko citlivější, přirozeně vlhká, a ty by ses cítila spokojená, napojená na svou kreativitu a sexualitu, na zdroj životní síly? A co kdybych ti řekla, že k tomu všemu ti může pomoct jedno malé vajíčko? Přesněji yoni vajíčko, vyrobené z drahého kamene. Pomůže ti podpořit různé oblasti tvého života a možná, že v něm stejně jako mnoho jiných žen objevíš neocenitelnou pomůcku na cestě sebelásky. Pojď se o něm dozvědět víc.

 Je známo, že yoni vajíčko používaly ženy v Číně již před pěti tisíci lety. Věděly, že díky němu zůstanou déle krásné, šťavnaté a orgasmické. Slovo YONI znamená svatyně a označuje se jím ženské lůno. A právě za účelem posílení zdraví v lůně a pánevní oblasti se yoni vajíčka používají i v dnešní době. Jsou k dostání v mnoha variantách – růženínové, křišťálové, achátové, ametystové a mnohé další, a také ve třech velikostech. Kámen si můžeš vybrat podle jeho zaměření a účinků anebo intuitivně, který ti bude nejbližší.

 V čem ti může prospět

Pravidelným používáním yoni vajíčka se zvyšuje pružnost a prokrvení svalů vaginální oblasti a pánevního dna, což má mnoho dalších souvislostí a celkový příznivý vliv na zdraví, protože do pánevního dna patří děloha, vaječníky, močový měchýř i tlusté střevo. Kromě toho má zpružnění a oživení těchto míst velmi zásadní dopad na ženské prožívání milování a orgasmů, což je způsobeno nejen procvičováním svalů, ale i tím, že do oblasti, která mohla být do té doby trochu opomíjená, začne najednou proudit tvá pozornost, přijetí, laskavost a péče.

 S tím souvisí široké možnosti využití vajíčka jako pomůcky k přijetí vlastního těla, čištění emočních zranění z minulosti, odbourání stresu, uvolnění emocí a propojení se s tělem a sexuální energií. Pokud máš bolestivou menstruaci, nepříjemný průběh premenstruační fáze nebo potíže s otěhotněním či klimakteriem, tak i v tom může být yoni vajíčko nápomocné. Jen je dobré vědět, že se nedoporučuje k použití v době menstruace, těhotenství nebo pokud máš zavedené nitrodeložní tělísko.

  Jakou vybrat velikost a jak s ním cvičit

Vajíčka jsou k dostání ve třech různých velikostech, S, M a L. Čím je vajíčko menší, tím těžší je ho v sobě udržet, ale na druhou stranu i vajíčko největší velikosti snadno z těla vyklouzne, pokud s ním nemáš již větší zkušeností. Pokud s yoni vajíčkem začínáš, doporučuji zvolit velikost M – střední. Dej také pozor na původ kamene, ze kterého bylo vajíčko vyrobeno – hledej vajíčka s certifikací.

 Při prvním kontaktu s vajíčkem si dej na čas, omyj ho teplou vodou, vysuš a můžeš ho i nechat nabít přes noc silou měsíčního svitu. Před každou prací s vajíčkem velmi doporučuji udělat si masáž prsou, klidně krátkou, ale tak, aby ses příjemně naladila na potěšení a tvá yoni byla připravená a otevřená. Začni vleže na zádech. Před vložením do yoni můžeš vajíčko lehce přiložit na kůži, dotýkat se jím okolí rtů tvé yoni, masírovat, válet, zkrátka si hrát, až nakonec vajíčko plynule vklouzne dovnitř. V prvních dnech cvičení se zaměř především na svůj dech, nespěchej na sebe a vnímej, co to s tebou dělá, jaké emoce ti přicházejí, zda je ti to příjemné, jestli vajíčko cítíš. Zkus jen jemně stahovat svaly uvnitř yoni. Může se stát, že zpočátku v sobě vajíčko vůbec neucítíš, a i to je v pořádku, postupně se to cvičením zlepší, jak se celá oblast vaginy začne stávat citlivější.

 Až budeš cítit, že jsi připravená se s vajíčkem uvnitř pustit do cvičení, začni tím, že budeš zvedat a pokládat zadeček a stahovat při tom svaly obepínající vajíčko. Později, až budeš mít s vajíčkem více zkušeností, můžeš tyto praxe vyzkoušet i ve stoje. Ideální je pracovat s vajíčkem každý den, ale krátce, s plnou pozorností a v čase vyhrazeném jen pro tebe, kdy tě nikdo a nic nebude rušit. Vajíčko není vhodné pro nošení při běžných denních činnostech nebo v noci během spánku, protože to by svaly naopak nadměrně zatěžovalo a pružnosti by se tím nedocílilo, naopak by jim to škodilo.

 Ať už bude tvým záměrem používat vajíčko na procvičení svalů pánevního dna, nebo k odbourání stresu a uvolnění emocí, je lepší nemít žádná konkrétní očekávání a nechat vše volně plynout, netlačit na sebe. Je to zkrátka další možnost laskavé péče o sebe a své tělo.

Yoni vajíčko můžeš zakoupit v Bráně ke zdraví a více se o praxích spojených s yoni vajíčkem můžeš dozvědět v kurzu YONI – EGG.