Ale já mám vážně strach

Strach z toho, co bude zítra. Zda budu mít peníze, zda mě nepropustí z práce, zda mohu začít dělat něco jiného, než dosud. Mám strach, že kdybych odešla ze zaměstnání ztratím jistotu a bezpečí. Mám strach, že neuspěju, že se mi nebude dařit. Strach, že to, co dělám nikoho nebude zajímat, strach vystoupit ze zaběhnutých kolejí, strach z… Ale proč máme vlastně všichni neustále z něčeho strach? 

Vždyť nic z toho ještě nenastalo a pravděpodobně ani nenastane, nebo nemusí nastat. Můžu se bát vlka, který stojí přede mnou a chystá se mě roztrhat. Ale bát se něčeho, co není, je zbytečné. Jsme neustále obklopeni strachem z médií, ze svého okolí a náš vnitřní strach a obavy narůstají. Vlastně nám brání cokoli dělat, rozhodnout se. A ano, pokud nic neudělám, pak nemohu uspět. To je celkem jednoduchá rovnice. 

Takže odlož svůj strach, nebo se jím alespoň nenech ovládat a vstaň a vykroč vstříc změně. Vykroč naproti svému poslání a začni krůček po krůčku realizovat své nápady, své sny, vize, co tě volá a čím si myslíš, že bys mohla být druhým prospěšná. Že to lidé potřebují a co ti v životě dává smysl. A já ti na tvé cestě mohu pomoci.

Protože pokud jsi paralyzovaná strachem a nežiješ v lehkosti, pravděpodobnost, že se tvé obavy naplní je docela velká. Nehneš se z místa. Opravdu nezáleží na tom, co si myslí tvé okolí, důležité je, co si myslíš ty.

Je skvělé obklopit se lidmi, kteří smýšlejí podobně jako ty a kteří tě naopak budou podporovat. Kteří sami se vydali ve svém životě na cestu změny, vstříc svému poslání a mohou ti být podporou a inspirací. Podrží tě ve chvílích nejistoty a budou s tebou oslavovat tvé úspěchy. Jste na stejné lodi. Takovými lidmi a jejich energií úspěchu se začni co nejvíce obklopovat. Je to velmi úlevné, nemuset neustále někomu něco vysvětlovat a pořád se obhajovat. Ale naopak se vzájemně podporovat, povzbuzovat, radit, být si inspirací, spolupracovat. Prožívat společně radost z každého dalšího kroku. 

To ti dodá větší jistotu a budeš mít i možnost nahlédnout, jak to dělají druzí, kterým se daří, kteří jdou svou cestou. Můžeš se poučit z jejich neúspěchů, inspirovat se z úspěchů a celkově se naladit na to, co funguje, co nás všechny táhne kupředu. Za svými sny, za radostí a životem, který milujeme. 

Strach a obavy nám v ničem neposlouží a je jich všude kolem dost. Není třeba se jim vyhýbat, ale přijímat je. Dobře, jsou tady, ale nebudou mě ovládat. Neúspěch může nastat, ale já nyní dělám vše pro to, aby věci fungovaly, aby mi v nich bylo dobře. A pokud fungovat nebudou, mohu je změnit, dělat jinak, možností je spousta. 

Je důležité jim být otevřená, plynout a přijímat je, nezaseknout se, ale uvolnit se do tvorby a otevřít se svému tvůrčímu potenciálu. Protože tvé srdce, tvá duše, celá tvá bytost čeká na projevení se ve své síle, autenticitě a dokonalosti.