Je možné žít své poslání v mateřství?

Možná i ty se právě nacházíš ve fázi, kdy máš malé děti, pečuješ o ně a uvažuješ, co dále. Život se ti s dětmi tak trochu obrátil vzhůru nohama a hodně věcí je jinak. Vrátit se zpět do své původní práce ti už moc nedává smysl, ale zároveň nevíš, kam se pohnout. Jak se realizovat. Vždyť přece máš především ty malé děti.

Pro mnoho žen se právě mateřství stalo nádherným odrazovým můstkem k tomu, aby našly své poslání a začaly žít své dary. I když se to na první pohled může zdát náročné. Tím, že byly nebo jsou doma a vyšly ze zaběhnutého stereotypu a pracovních povinností začaly se na svět kolem sebe dívat trochu jinak. Třeba se jim otevřely i dary a schopnosti, které dříve neviděly. A také možností, jak se vrátit do práce a přitom mít stále dostatek času pro své děti, není právě mnoho. Jakým způsobem se jako žena realizovat, když uvnitř cítíš, že zde stále chceš být pro své děti a nevídat je jen večer či o víkendech? Když také chceš být užitečná i světu, přinášet mu své dary, být v kontaktu s lidmi, realizovat své vize, nápady, svou jedinečnost a talenty. Musíme si jako ženy vybrat?

Můžeme, pokud to tak chceme a je to v pořádku. A zároveň nemusíme, když toužíme hledat další cesty svého uplatnění. Najít své poslání a plně realizovat svůj potenciál je možné i s dětmi. Příkladů žen, které to dokázaly je kolem stále více a mohou ti být  krásnou inspirací a povzbuzením.

Neboj se a odlož vnitřní obavu, která ti říká, že musíš počkat, až budou děti větší, až půjdou alespoň do školky, nebo do školy, až … Pokud cítíš, že chceš ve svém životě jít dále, nemusíš čekat. Každý má svou cestu připravenou a může se na ni vydat právě teď. Ty také!

Vždy se najde cesta, jak realizovat své sny, jak žít svůj život naplno ve všech jeho oblastech, pokud opravdu chceme. Není třeba si klást překážky. S mateřstvím a dětmi se ti také mohou otevřít nová témata, v nichž najdeš svůj smysl, která tě dělají šťastnou a která by mohla být obohacením pro ostatní.

Stačí se rozhlédnout kolem sebe. Kde cítíš lehkost? Kde ti neustále přicházejí nové nápady? O čem nejraději mluvíš? Na co myslíš, když se tě někdo zeptá, co nejraději děláš? Kde je tvůj vnitřní pocit štěstí a naplnění? To je směr, kterým se vydat vstříc svým darům a svému poslání. Otevřít se té cestě dokořán. Klidně s dětmi, i s malými dětmi a nejlépe teď hned. Kdy jindy budeš mít tolik odhodlání než právě ve chvíli, kdy si tě toto téma přitáhlo. Kdy o něm čteš?

Když ho dnes odložíš až na jindy, může uplynout dlouhá doba než si k tobě znovu najde cestu a těch pomyslných překážek bude třeba ještě o něco více. Navíc celý ten čas jsi už mohla žít své poslání. Pokud nám nějaké téma drnká na naše struny je nejlepší začít prostě hrát tu nádhernou symfonii svého života hned, tomuto volání se otevřít a pustit jej do svého života. Protože ta nejlepší doby je právě teď. Nenech si tuto příležitost proklouznout mezi prsty.

Vyslyš svůj vnitřní hlas, svou intuici a vydej se na cestu k realizaci svého jedinečného poslání právě nyní. Pokud cítíš, že tvým posláním by mohla být cesta směrem k pořádání ženských kruhů, zvu tě do kurzu Staň se Průvodkyní, ve kterém během 4 dnů zjistíš, co znamená se Průvodkyní stát a jak ženské kruhy začít pořádat.