Co vidíš, když se vidíš?

To, že vidím samu sebe, vnímám, co potřebuji a naplňuji to, otevírá obrovský prostor pro SEBELÁSKU ve všech oblastech vašeho života. Možná se budeš divit v jakých všech oblastech života je možné sebeláska vidět a realizovat… v úplně každé drobnosti.

Stoupni si a podívej se do zrcadla, ve kterém se vidíš úplně celá… co vidíš? Co máš na sobě? Jaké oblečení sis vybrala pro dnešní den? A proč sis ho vybrala? Koukni na barvy? Jaké jsou? Sluší ti? Co o sobě světu svým oblečením sděluješ? Padne ti? Jak si v něm připadáš?

Je to oblečení, které tě rozzářilo? Ve kterém se cítíš jako královna? A je úplně jedno, zda jdeš na pracovní schůzku, večírek nebo odnést odpad do popelnice, nebo budeš celý den doma s dětmi. Vážně je to úplně jedno, protože každé oblečení ti něco o sobě říká.

Jaký má oblečení materiál? Hladí, hýčká tě, je příjemný? Cítíš se v něm božsky? Radostně? Lahodí barvy tvému oku? Odpovídají tvé náladě? Tvé fázi cyklu? Padne ti tvé oblečení? Podtrhuje tvou krásu, tvé nádherné ladné tělo? A když se projdeš? Jak se cítíš? Krásně, skvostně, jako okouzlující žena? Pohodlně a příjemně? 

Ano, všechno tohle ti odpovídá na otázku, zda se máš ráda, zda o sebe pečuješ s láskou a pozorností. Zda ti záleží na tom, aby ses cítila dobře. A působíš tak i na lidi kolem sebe. Když se ty cítíš nádherně, ostatní tvou krásu také mohou spatřit, mohou pocítit tvou radost, tvou ladnost a sebedůvěru. Když se cítíš dobře, i tvé okolí se s tebou cítí dobře.

A co boty? Koukni na své boty. Co ti říkají? Co tě napadne, když si je letmo prohlédneš? A co když se jim věnuješ důkladněji? I boty by měly být pohodlné, příjemné na dotyk, hezké, čisté, dobře padnoucí a ladící s tebou i zbytkem oblečení. 

Stejně jako kabelka. Je čistá nebo už zašlá, poprskaná a plná nepořádku? I to je sebeláska, pečovat o své věci a ladit s nimi. Ony pečují a slouží nám, my tedy pečujme o ně. Stačí mít pár oblíbených, pečlivě vybraných kvalitních kousků, které dokáží zázraky. Není třeba mít narvané skříně. I v tomto tématu je méně vlastně více.

Když stojíš u svého šatníku s oblečením a doplňky. Co vidíš? Zkus se teď na chvíli zastavit a vybrat ze skříně jeden model – od hlavy až k patě, ve kterém se budeš cítit opravdu krásně, příjemně, budeš mít chuť tančit, vznášet se, vykouzlí ti úsměv na tváři. Vybírej pečlivě, dej si čas, pokud jsi to dosud neudělala. A klidně si vyber model na pohodlné lenošení doma, který ale podtrhne tvou krásu, tvou jedinečnost. Dej si pozornost.

Když jsem vyřadila ze skříně všechno oblečení tzv. na doma, takové, co bych už v něm mezi lidi nešla, moc se mi ulevilo. Hodně věcí v mém životě se od té chvíle změnilo. Jednak se mi uvolnila skříň, a především jsem se osvobodila od starého, nepadnoucího oblečení, které mohlo posloužit někomu jinému, ale já už jsem se v něm necítila dobře. Šla jsem a koupila si pár kousků, které nosím jenom doma. Všechny jsou nové, vybrané s láskou k sobě, k tomu, abych si i sama doma připadala krásná a cítila se skvěle. 

A můj život se úplně otočil, najednou jsem měla mnohem více energie, více radosti, více volnosti. Také jsem si myslela, že je to úplná drobnost, na které moc nezáleží, ale najednou jsem zjistila, že je to fakt velká věc. 

Je to projev mé lásky k sobě. Už na sebe neoblékám, co zbylo, co je nic-moc, v čem bych nešla mezi lidi. Už mi není líto, nepadnoucí věci posunout dál (na swap nebo potřebným, něco i vyhodit), protože vím, jak skvěle se bez těch věcí cítím. Že si přece zasloužím být krásná i pro sebe, že to je vlastně nejvíc. Toto si můžeme dopřát jen my samy, nikdo jiný to za nás neudělá. 

Pokud jsi to ještě neudělala, rozhodně to zkus také a uvidíš, jaké změny se začnou dít!

Přijmi mé pozvání na KONGRES PLNÝ SEBELÁSKY, který se koná 14.-18. 9. 2022, je zcela ZDARMA a ONLINE.

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."