Nejlepší správný čas je teď

Tentokrát přinášíme pohled do světa začínajících podnikatelek prostřednictvím rozhovoru s jednou z nich. Kateřina Petrová v současné době prochází kurzem Alchymie ženského podnikání, její projekt pozvolna vzniká. V následujících řádcích se s tebou podělí o své bezprostřední dojmy, radost z tvoření, dosavadní největší aha momenty i podnikatelské plány.  

Tvůj projekt se začal realizovat až v průběhu kurzu Alchymie ženského podnikání. Můžeš nám jej představit a stručně sdílet, jaká byla tvá cesta k němu?

Ano začal. Původně jsem do AŽP vstupovala s jiným projektem. Ale když se Lucka v kurzu ptala, co je naše srdcovka, došlo mi, že je to něco jiného. Byl to pro mě silný AHA moment. Došlo mi, že se od útlého dětství věnuju bylinám, jejich sběru, tvoření z nich a že se mi nejednou stalo, že si ke mně přišel blízký člověk pro radu, jakou bylinku má na to a to využít. Díky ženám z kurzu jsem sebrala odvahu jít dělat to, co jsem si vždy přála. Založila jsem tedy facebookovou skupinu Bytí s přírodou a FB stránku Kateřina Petrová – bylinkový průvodce. Skupina se mi velmi rozrůstá, každý den přidávám rady, co se zrovna má sbírat nebo co z jaké byliny vyrábět a jak ji používat. Mám báječnou komunitu a ohromně mě baví být s ní v kontaktu. Teď připravuji svůj první online kurz pro začínající bylinkářky – Sběr a tvoření z bylin pozdního léta.

Co pro tebe bylo v kurzu AŽP zatím největším aha momentem?

Bylo to uvědomění, že pokud nebudu dělat to, co mě skutečně naplňuje, nikdy to nebude doopravdy fungovat.

A také věta, kterou nám Lucka neustále opakuje: „Jen to nejlepší je pro mě dobré.“

Co tě na tvém projektu nejvíce baví? V čem tě naplňuje? 

Nejvíce mě baví, že můžu svou lásku k bylinám a přírodě předávat dalším lidem. Byliny jsou úžasní pomocníci v našem životě, dokážou nás chránit před nemocemi, uzdravovat nás z nich nebo nám rozjasňovat den svou krásou a vůní. Naplňuje mě, když se mnou lidé ze skupiny sdílí, že šli sbírat byliny a vyzkoušeli recept, který jsem jim sdílela.  Je to úžasné, když lidé využívají darů přírody, jdou si je sami nasbírat a sami si je zpracovávají.

Kam bys chtěla svůj projekt v dalším roce posunout? Na co se můžeme těšit? 

Chtěla bych vytvořit řadu navazujících kurzů o bylinách. V každém kurzu představím byliny na konkrétní období. Budu v nich učit, jak jednotlivé byliny bezpečně poznávat, povím o jejich léčivých účincích a naučím, jak si je uchovat i a na později. Dále bych chtěla mít přednášky naživo a více se sama vzdělávat v oblasti fytoterapie.

Co bys poradila nebo vzkázala ženám, které nyní stojí před rozhodnutím pustit se do svého vlastního projektu?

Nejlepší správný čas je teď. Ne za rok, ale teď. Pokud cítíte silné vnitřní nutkání jít do svého projektu, jděte do toho ještě dnes. Když jsem svůj projekt začala, nebyly mým dvojčatům ani dva roky, je to dost náročné dělat na projektu s tak malými dětmi, ale několikrát jsem si říkala, vždyť mě to tak naplňuje, proč jsem nezačala mnohem dříve.

Kateřina Petrová – bylinkový průvodce

Máme kolem sebe mnoho inspirativních a kreativních žen. Některé svou vášeň už žijí, jiné jsou v začátcích, a ty, které třeba ještě váhají, zda jít za svým snem, se snad nyní inspirovaly Katčiným příběhem a nadšením.

Sdílej do FB skupiny Alchymie podnikání jak daleko jsi se svým projektem ty a co tě na něm nejvíce naplňuje a sytí.

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."