Chceš svolávat ženské kruhy a být průvodkyní, ale máš otázky?

Ráda se obklopuješ ženami, zajímají tě jejich příběhy, radosti, strachy, emoce a chceš je poznat a možná jim i pomoci najít jejich dary, aby mohly žít spokojenější život? Láká tě organizace ženských kruhů a chtěla bys kolem sebe mít komunitu skvělých žen a přítelkyň, ale pořád si nejsi jistá, zda to zvládneš a zda jsi připravená se do takových setkání pustit? Shrnula jsem pár základních bodů, které tě možná napadají, ale pokud tě zajímá cokoliv dalšího, neváhej se mi ozvat a já ti ráda zodpovím jakékoli tvé otázky.


Překážky v začátcích

Nejčastější strach, který přichází k průvodkyním je samozřejmě z toho, že o jejich službu nebude ze zájem. Že to nebude fungovat, nebo se může dokonce stát, že někdo bude nespokojený. V tomto ti mohu poradit jediné. Otevři svoje srdce, naplň ho touhou pomáhat a podporovat, obklop se láskou a důvěrou a věř, že tvoje poslání a osobnost přitáhne přesně ty ženy a dívky, které na tebe čekají a tvou průvodcovskou náruč v jejich fázi života zrovna potřebují.

Jak si vybrat, co je to moje

Mnoho žen, po celém světě, je obklopeno převážně mužským kolektivem a mužskou energií. Mnoho z nich si dokonce ani neumí představit, že by mohly něco sdílet s jinou ženou, natož pak hned s celou skupinou žen. To je krásná příležitost, kdy můžeš tyto ženy přivést k sobě a být právě tou, která jim ukáže sílu takových setkání. Ať už tě lákají rituály, prožitkové ženské kruhy, nebo jakákoli forma terapie sdílením v bezpečném prostředí. Buď ta, která je povede za ruku a naučí je nahlédnout do jejich ženské duše a otevřít se sebelásce.

Baví mě to, ale nejsem v tom dost dobrá

Kdykoli tě něco baví, sytí, něco jako neúspěch neexistuje. Protože úspěch i neúspěch jsou jen dva konce jedné hole. Obojí je zkušenost a ta je VŽDY dobrá. Ty jen vyšli svůj záměr a cesty těch žen, které patří k tobě, se s tou tvojí propojí. Nemusíš na nic vytvářet tlak. Naše cesty se s ostatními potkávají a protínají přirozeně a neustále, jen tím, že kráčíme po světě. Žij to, co miluješ, žij své dary, otevři své srdce, mysl i oči a přivítej do svého života ženy, které tě na své cestě potřebují, jako svou průvodkyni.

Jak se nebát úspěchu

Může se to zdát bizarní, ale i úspěch je jedním z nejčastějších strachů na cestě za naplněním svého poslání.  Možná dokonce i daleko silnějším, než je právě strach z neúspěchu. Neuspěji, zametu po všem stopy a budu žít dál jako dřív. Uspěji a s úspěchem přijde ZODPOVĚDNOST. „Budu schopná to vše unést?“ Moje odpověď je – ANO. Ano, ty jsi připravená na úspěch. Společně s darem, který nám byl dán přichází i nástroje pro jeho realizaci a pokud přeci jen něco budeš postrádat, tvůj čistý záměr přitáhne na tvou cestu vždy v pravý čas, přesně ty správné lidi, kteří tvůj záměr podpoří a pomohou ti k jeho realizaci. Důvěřuj, že tvoje poslání převyšuje nad jednotlivými kroky. Důvěřuj tvořivému procesu a nech se vést.

Strach, aby se mi má záliba nezošklivila a nestala se nepříjemnou povinností

Teď bys určitě uvítala ujištění, že tohle se ti nikdy nemůže stát. To bych ti ale zalhala. Toto se stává mnoha lidem, napříč všemi obory. A to zejména v povoláních, kde jsme v úzkém kontaktu se svými klienty a věnujeme jim svůj čas. Nemohu ti slíbit, že se ti to nestane, ale mohu ti poradit, jak tomu předcházet. Ty, jako průvodkyně, musíš být sama pro sebe VŽDY na prvním místě. Nikdy bys neměla směřovat svůj záměr mimo sebe. Je potřeba abys respektovala sama své potřeby a dobře je znala. Abys svůj vnitřní hlas slyšela vždy silněji než hlasy ostatních. Protože máš-li být pro druhé průvodkyní, tvá vnitřní síla a sebeláska musí být těmi, kdo zase vedou tebe.  

Peníze

Důležité je, si uvědomovat, že ty jsi jediná, která má schopnost vytvořit bezpečný prostor pro ženy, které patří do tvého života, které si tě najdou a které se díky tvému kruhu budou cítit přijímané a milované. Můžou prožít krásná setkání a vybudovat tak moc důležité vztahy s ženami, které ne každá žena z ranného dětství a dospívání zná. Prostor, kde každá z nás může být uviděna a prožít si pocit vlastní výjimečností, a to právě TAKOVÁ, JAKÁ JE. Takto silný prožitek, který můžeš svým ženám poskytnout, je mnohdy obrovsky léčivý. Mnohokrát to zboří hradby, které uzdraví hluboká vnitřní zranění, a mohou ženám dokonce pomoci od fyzických projevů své bolesti. V tomto je tvá práce, tvé poslání velmi vzácné. Vzácné věci jsou cenné a jejich cena je vysoká. Neboj se říct si o skutečnou cenu za tvou energii, protože pokud chceš manifestovat svou hodnotu, je potřeba se náležitě ocenit.

Chceš moji podporu a provázení na cestě?

Jednou ročně otevírám kurz, kde úplně začínající a i ty pokročilejší průvodkyně vedu. Certifikační program ŠKOLA PRO PRŮVODKYNĚ, kde jdeme do praxe a naučím tě vše, co pro svolávání ženských kruhů potřebuješ znát.

Pojď si prožít, po čem tvá duše touží, TY MÁŠ DAR.
Více o ŠKOLE PRO PRŮVODKYNĚ TADY.

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."