Je strach opravdu nepřítel?

Strach ze selhání bývá tím největším protivníkem na naší cestě. Dokonce tak velikým, že 80 procent žen úplně odradí od jakékoliv změny, po které jejich duše tolik volá.

Možná jste si sami už stokrát představovaly mnoho různých cest, kterými jste se chtěly vydat. Ale nakonec stojíte stále na stejném místě a po změně jen dále toužíte. Proč ale? Ano, nejčastěji je to STRACH. Strach je přirozená emoce, která nás má chránit, abychom se nepouštěli do nebezpečí, čímž ochraňuje náš život. Což je samotná podstata existence. Zachovávat život na planetě. Co když se ale dostavuje i když o životním nebezpečí nemůže být ani řeč? Co když nás paralyzuje místo aby nám byl ku pomoci? Jak poznat, kdy hovoří strach pro nás a kdy je na místě ho umlčet?

Většina žen, které se rozhodnou pustit do vlastního projektu, nebo zkrátka udělat ten OHROMNÝ krok vpřed a vykročit za vlastním posláním, stála na stejném místě, jako stojíš teď ty. V hlavě se jim honilo mnoho obav.  Co když to nezvládnu? Uživím se? Co když to nevyjde? Budou se mi druzí smát? Ztrapním se a ponížím? Budou mi lidé ochotni zaplatit za to, co vytvořím? A v neposlední řadě vlastně i strach z toho, co bude následovat, když to zvládnu? Co když uspěji? Budu se schopná za svojí práci postavit? Říct svým blízkým, že se mi daří, že prosperuji třeba i mnohem více než oni? A to dokonce v něčem, co mě prostě a jednoduše fakt baví? Ustojím si to?

To, co nakonec ale stojí za tím klíčovým krokem a rozděluje na dva úplně odlišné tábory všechny ty ženy, které chtějí žít svoje poslání, je TOUHA! Touha tak silná, že překoná i veškerý strach.

Položím ti tedy otázku? Co sytí tvoji touhu? Toužíš mít více času na rodinu? Toužíš mít více svobody? Nebo se jen zkrátka už nechceš prosit o dovolení vzít si volno, abys mohla pět týdnů v roce taky žít svůj vlastní život? Anebo už jen prostě nechceš dál plnit cíle svého zaměstnavatele, ale začít si plnit ty vlastní?

Možná si myslíte, že mít strach je neprofesionální, že skutečný profesionál strach nemá. Kdepak, není tomu tak. Jistá zdravá míra strachu je v pořádku a bude při podnikání občas vyskakovat. Dokonce i velké hvězdy, které koncertují desítky let, mívají ještě stále trému před velkým vystoupením. Je to úplně v pořádku, vlastně vám to dává zažít pocit zodpovědnosti za svou práci a to je naopak velmi profesionální. Ale to zásadní je, že přesto jdou a odzpívají koncert pro desetitisícový stadion, protože věří sami v sebe a touží žít svoje poslání. Dělají, co milují. A to je ŽIVÍ.

Pojďme společně ten strach překonat. Ne bojem, ale přijetím. Přijetím, že mít strach je v pořádku a tím ho pomalu oslabujeme. Znáte citáty Marka Twaina? Jeden pro vás může být velmi inspirující a radím si ho přečíst vlastně kdykoliv, když ztrácíte hlavu.

„V životě mě trápila spousta věcí, z nichž většina se nikdy nestala.“ —  Mark Twain

Co je ten váš strach, který brání právě vám udělat ten VÁŠ krok k naplnění svého potenciálu? A jak silná je oproti němu vaše TOUHA?! Kdo zvítězí tentokrát? Volba je ve TVÝCH rukou.

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."