Otázky na cestě za posláním

Jak poznám své poslání a má poslání skutečně každý?

Pro mnohé z nás může být na začátek tou nejlepší cestou ta nejsnazší. Nechtít od sebe hned něco velkolepého, ale opravdu začít s úplně malými úkoly, jako je právě i vysílání záměru, že ho chci najít a otevřít se tomu, že ve mně je a jsem ochotna ho uvidět. A ano, skutečně, poslání máme každý a určitě to není jen nějaká výjimečná záležitost pro vyvolené. Tedy v každém z nás je unikátní esence a naší cestou tedy není ji jít někam hledat, ale objevovat co se skutečně skrývá právě v nás. A důležité upozornění na začátek – nemusí ti být hned vše jasné, aby jsi šla do akce. Každým dalším krokem bude obraz čistější a jasnější, ale důležité je vykročit.

Jak propojit volání k mnoha věcem?

Jak se říká, když děláme více věcí najednou nedoděláme pak žádnou. I když máš vášeň pro dané téma, klidně se nám stane, že odskočíme k dalšímu a dalšímu a dalšímu nápadu. A stane se z daru multipotenciálky spíše výmluvy a vnitřní sabotér, protože projekty nedotahujeme. V tomto je opravdu nejlepším krokem pro jednu činnost se rozhodnout a skutečně ji prozkoumat a začít se jí plně věnovat. A počkat si s rozjezdem něčeho dalšího až na dobu, kdy bude první projekt připravený. Co je ale velkým přínosem multipotenciálek je zajímavé propojování nepropojitelného:-) Vznikají tak originální projekty a zajímavé příležitosti, které rozhodně plně podporuji. Takže tímto směrem ano. Ale roztříštit směry a nápady, to nedoporučuji.

Jak skloubit své poslání s malými dětmi?

Rovnováha mezi pracovním a rodinným životem je přáním mnoha žen. A ano, je reálná. Je potřeba na sebe netlačit, v některých ohledech zpomalit tempo nebo pustit projekt už veřejně i v době, kdy na něm vidíme ještě tolik nedokonalostí a perfekcionalisticky bychom si ho piplaly ještě měsíce či roky. Skloubit rodičovství a pracovní činnost nás nádherně učí efektivitě. Buď k sobě citlivá, vůbec ne přísná a co nejvíce se otevírej flexibilitě. Nic ti ale určitě nebrání pustit se třeba nejdříve do malých krůčků a menších akcí a vyzkoušej si na nich, jak vše sladit.

Jak ustát odmítavý a nechápavý postoj okolí

Podpora na naší cestě je ohromně důležitá. Může se nám ale stát, že se nám bude někdo naopak smát nebo si můžeme připadat nepochopené. V takovou chvíli je nejlepší cestou to zkrátka začít dělat. A jít do toho s důvěrou v sebe sama. Protože i okolí když vidí, jak nám to samotným jde a jakou radost z posunů máme, často přestane pochybovat. A pokud se ani poté nebudou lidé z okolí těšit z našich úspěchů a radosti, bylo by asi nejlepší změnit kolem sebe okruh lidí. Anebo ho alespoň rozšířit. O lidi podporující a chápající, kteří slaví s námi a jsou nám více inspirací a motivací než kritiky. Podporující prostředí je i jeden ze zásadních přínosů kurzu Alchymie Tvého poslání. Protože my nenecháme nikoho o sobě dlouze pochybovat a namotivujeme skrze výzvy i malé akční kroky každou zapojenou ženu.

Jak nesejít z cesty, o které vím, že je správná?

Když přijde moment, kdy přijde pocit, že tě něco svádí z cesty, kterou sis pro sebe vybrala, je potřeba především NESEJÍT. Pokračovat a nenechat se odradit případnými dílčími neúspěchy. Můžeme si vždy uvědomit, že takové překážky na naší cestě nás zkouší a je to způsob, jak prověřit, jak silná je naše motivace a touha. Velmi pomáhá, když máme přesněji popsané naše posvátné vnitřní PROČ. A ani svádění z cesty nás pak nepřekvapí.

Jak udělat krok z jistoty zaměstnání směrem k vlastní činnosti, která je moje, ale zatím mě neuživí?

Začni ve volném čase. Není potřeba se tím hned od samého začátku uživit, ani není nutné tomu ze dne na den věnovat veškerý svůj čas. I tady se opět vyplatí dělat raději každodenní malý krůček než se snažit zastavit rozjetý vlak silou. Protože už samotná akce, ať už se ti může zdát zanedbatelná, vysílá do Vesmíru záměr, že už na té cestě jsi, že už ses vydala a chceš si na ní plnit to, po čem toužíš. Znám mnoho příběhů žen, které prošly kurzem Alchymie tvého poslání a rozjely si i při zaměstnání své projekty. Časem si třeba řekly o snížený pracovní úvazek. No a časem opustily práci úplně, protože se jim jejich projekt rozjel skvěle. S některými ženami, které přesně takto začínaly během našeho společného kurzu a pak šly s námi ještě dál do kurzů pro podnikatelky jsme už oslavily plátcovství dph. Což znamená, že za jeden rok vydělaly milion. Ano, i toto může přinášet cesta za naším posláním. Proč se na ni nevydat už teď hned…

Jak zvládnout strach a první kroky na cestě za mým posláním?

Pokud neprožíváš opravdovou úzkost s panikou a fyzickými projevy, kde doporučujeme vyhledat odbornou pomoc, pak se tu bavíme o strachu, který zažíváme všechny. Klidně občas i já, která už podnikám 19 let a projekt Alchymie ženy mám nádherně fungující. Na neznámé cestě je normální, že se objeví nejistota, obava, pochyby, spousta otázek, na které nemáme odpovědi. Můžeme si takového strachu všimnout a přijmout ho. A třeba i přejmenovat samotné pojmenování strachu. Například na RESPEKT. To v nás nevyvolá takové zábrany a chuť to okamžitě vše vzdát. Pokud cítíš respekt z dané náročné situace, je to v pořádku a už tě to nemusí zastavit. Pokud cítíš ZODPOVĚDNOST nebo třeba NEJISTOTU je to hmatatelnější, uchopitelnější, snadněji přijmeme, že se to tu objevilo snadněji kráčíme dál a nezastavujeme.

Když vím, po čem toužím, jak to uvést v realitu?

Všechny velké myšlenky a realizace byli nejdřív na papíře. Tedy první krok bude vždy si udělat jasno v tom, co chci začít dělat. A začít realizovat, pokud možno každodenně, alespoň malé krůčky. Tedy ke každému nápadu MUSÍ patřit AKCE. Bez ní to nejde nikdy vpřed. Můžou vám stačit i „jen“ tři kroky vpřed. Nemusíte mít desetiletku, stačí mít prvních pár kroků a jít. A určitě tvá motivace a touha, která ti vždy bude palivem, když budou docházet síly.

VYDEJ SE NA CESTU ZA SVÝM POSLÁNÍM SPOLEČNĚ S NÁMI V KURZU Alchymie tvého poslání.

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."