Jak rozpoznat své poslání?

Možná si myslíš, že všechny ty podnikavé ženy, úspěšné manažerky, majitelky profitujících e-shopů či průvodkyně a koučky, celý život směřovaly k této cestě a už na studiích se věnovaly svému tématu. To je ale velký omyl. Většinu těchto žen spojuje úplně jiný a velmi podobný začátek. A není to škola marketingu, už od střední jasná kariéra nebo splněná vysněná práce, co je dostalo tam kde jsou. Pro některé ženy to možná tak bude. Ale pro většinu to budou VÝZVY. To, co nás často dostává z komfortní zóny jsou náročné životní situace, nepohodlí a silný pocit, že tady, kde jsem teď, NEJSEM SPRÁVNĚ a jsem silně nespokojená.

Zkus si na chvilku poodstoupit a podívej se na svůj život jako pozorovatel. Miluješ svojí práci? Naplňuje tě energií, nebo tě naopak vysává? Je tvůj život teď takový, jaký jsi vždy chtěla žít? A pokud sis odpověděla 2-3x NE, proč tedy tolik energie a času věnuješ něčemu, co tě nenaplňuje? A existuje vůbec cesta ven? Za mě rozhodně ano. Ale vždy je potřeba jít do akce. Dokud budeme sedět čtyřicet hodin týdně v práci, která nás vyčerpává, tak kde dobijeme baterky? Z rodiny? Z koníčků? A co s tou nabitou energií uděláme? Nejčastěji jí znovu odneseme do práce a jsme parádně zacyklené…

Jak z toho kruhu ale vyskočit? Ne, prosím, nechoď teď hned dávat výpověď s tím, že to Lucka poradila. První krok už jsi patrně právě udělala, protože sis šla číst článek, který se tématu poslání věnuje. Vnímáš, že to své potřebuješ najít. Anebo už jsi ho našla, ale potřebuješ ho VÍC ŽÍT. NAPLNO.

CO JE ALE TÍM POSLÁNÍM? Schopnost maximálně využít darů, se kterými jsem již na tento svět přišli. Spousta lidí žije bez radosti, naplnění a činnosti pracovní a mnohdy i jiné dělá jen mechanicky. Jedeme na autopilota. A život nám utíká skrze prsty. Poslání je naopak něco, co když začneme dělat, tak zapomínáme na čas. Tam kde se při činnosti tak ponoříme, že jsme jen unášení naší vlnou energie a jde nám to prostě samo. Kde můžeme být sebou a cítíme se vyživované. A to nejkrásnější na tom žít své poslání je, že po samotné práci máme pocit naplnění a energie ještě více než předtím. A tento pocit je k nezaplacení. To je ta plnost, kterou pak marně doháníme večer jídlem, nakupováním zbytečností, skleničkami vína ve snaze zažít uvolnění. Žít své poslání je přesně ten posvátný moment, že teď a tady jsem bohatá, naplněná, ŽIVÁ, že JSEM. Zažily jste už takový pocit? A máte ho každý den? Možná právě teď přišel ten správný čas změnit SVŮJ ŽIVOT a své poslání najít a žít. Mít odvahu a ukázat světu své dary. Pojď těmto zázrakům naproti.

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."