3 mýty o poslání a následování vášně

Vášeň nepřichází zčistajasna, jak mnohé z nás čekáme. Dostaví se časem, když používáme naše předpoklady a silné stránky ve spojení s věcí, která nám dává smysl. 

V dnešní době přemíry informací se ke mě občas dostanou takové, na kterých mi něco nesedí. Vybrala jsem tři z nich, které bych moc ráda doplnila o můj úhel pohledu. 

Když budeš následovat svou vášeň, peníze přijdou vzápětí. 

Pravda je, že samy od sebe peníze nepřicházejí. Přijdou zpravidla za výměnu našich zkušeností, kteří ostatní nemají (a potřebují je!). Vášeň být spojená s penězi totiž být vůbec nemusí. Můžeme s vášní zpívat, malovat nebo šít ale nemusíme to hned spojovat s naším živobytím. Přesto se vyplatí tyto věci dělat, protože nás dosytí energií, kterou můžeme využít právě k pracovní činnosti. 

Když budeš následovat svou vášeň, budeš si naprosto užívat svou práci. 

Když už si ženy najdou svůj směr, kterým by chtěly v pracovním životě jít, velmi brzo přijde první rozčarování. Většinou jde o zjištění, že celý balík činností okolo jejího poslání je tolik nebaví. Musím vás uklidnit, že je to úplně normální, protože nikdy to není 100%. Účetnictví, technické věci a propagace jsou nejčastější otravou. Klíčem je mít na začátku silné proč a také přijmutí holého faktu, že to nebude vždy jednoduché, růžové a zábavné. Ale stejně to ve finále bude stát za to. A časem se může stát i to, že si vyděláme na další pomoc v týmu a to, co nás tolik nebaví, je možné delegovat a opravdu se soustředit jen na to, kde je naše zóna génia – to, co je opravdu náš talent a máme tam krásné flow a radost.

Když budeš následovat svou vášeň, tvůj postoj k ní zůstane neměnný. 

Vnímám život jako knihu různých kapitol. A co nás bere za srdce v jedné, nemusí pokračovat v druhé. Možná někdy dosáhneme v jedné sféře vrcholu svých možností a už nemáme kam růst. V této chvíli je skvělé udělat nové ohledání možností a nebát se začít hrát na jiném hřišti. Život je úžasný v tom, že nás nenechá ustrnout na místě. Proto se mu vyplatí pozorně naslouchat.

Najdi své poslání i ty!