Jak se dostat z hlavy do těla při milování

Znáš to… Toužíš po nádherném milování, splynutí, vášni, orgasmu…? Ale Tvoje mysl je poněkud jiného názoru. Neustále Ti do toho kecá. Nenechá Tě uvolnit, nenechá Tě ponořit se do přítomného okamžiku…

Tak schválně. Co se Ti obvykle honí hlavou při milování?

Počkej… Zkusím hádat!

  • Musím vytáhnout to prádlo z pračky.
  • A vyklidit myčku.
  • Ale dost. Teď by ses vážně měla uvolnit!
  • Támhle na stropě je pavučina.
  • Sakra… proč mi to nejde?
  • Tak rychle rychle než sem vpadnou děti.
  • Nekouká se na mě nějak divně? 
  • Líbím se mu vůbec ještě?
  • No tak, už se uvolni, Zuzano.
  • Hlavně, abych nezapomněla koupit tu sůl, to by bylo v háji.
  • Ta kytka by chtěla zalít.

Uffff… Tak přesně tyhle vnitřní rozhovory naší mysli jsou tím, co zabíjí dobrý sex. A teď si představ, že bys mohla změnit průměrný nebo dokonce špatný sex na exkluzivní zážitek pouhým odchodem ze své mysli.

To nezní špatně, viď? Tak se pojď začíst do dnešního článku. Mám pro Tebe pár tipů, díky kterým dokážeš při milování zůstat v přítomném okamžiku. A dovolíš si ho naplno prožít.

  1. Nejprve si polož otázku: Chci se opravdu v tuto chvíli milovat? Pokud Tvá odpověď zní ne, tak to svému partnerovi řekni. Mile, ale narovinu. Možná se zrovna teď toužíš jen přitulit nebo se chceš pomilovat velmi pomalu a bez žádného tlaku na výkon. Uč se pracovat se svými hranicemi. Už žádné, tak já to teda vydržím, abych měla klid… Pamatuj si, že je naprosto v pořádku říct NE. Každý nepříjemný zážitek spojený s milováním se zapisuje do Tvé yoni. Vznikají pak různé bloky, nechuť k milování, potíže se partnerovi otevřít. A to za to vážně nestojí. Pokud ale zní Tvá odpověď ANO, tak se pusť do dalších tipů a užij si úžasné milování.
  1. Až si všimneš, že se Tvé myšlenky zase začínají rozlétat na všechny strany, zastav se a uvědom si: Co je to, co teď nechci cítit? Čemu se tady teď bráním? Od čeho utíkám? Často se totiž uchylujeme do bezpečí své mysli, když podvědomě nechceme znovu prožít nějaký nepříjemný zážitek. Možná cítíš ve skrytu duše strach, Tvé tělo je stažené a Ty se to bojíš projevit jako by to snad bylo něco nepatřičného nebo nepochopitelného. A tak se noříš do své mysli, abys nic necítila. Do hlavy nás často vede naše zranitelnost a strach se svému partnerovi odevzdat. Může to být způsobeno různými životními zážitky a dřívějšími zraněními. Pokud cítíš, že právě toto je to, co Ti brání v plném prožitku při milování, řekni o tom svému partnerovi a požádej ho o trpělivost. Požádej ho, aby Ti ještě více projevoval svou lásku. Aby ses cítila v bezpečí. Pokud od partnera cítíme lásku a hluboké přijetí, je pro nás totiž mnohem snadnější se uvolnit.
  1. Přestaň skrývat emoce, které Ti při milování přicházejí. Nemusí to být jen strach, při milování se vyplavují nejrůznější emoce. Je naprosto v pořádku, že se někdy potřebuješ při milování vyplakat, zakřičet si, smát se, projevit se nahlas. Naše energie se potřebuje uvolnit. Emoce chtějí být prožity, aby nám mohly přinést potěšení, uvolnění a radost. Je to naprosto v pořádku. Užívej si to. Neutíkej do své mysli jen proto, že se stydíš projevit svou přirozenost. Miluj sama sebe, své emoce, své pocity, svoji spontánnost. Miluj své tělo a děkuj mu za to, že můžeš cítit a prožívat potěšení, vzrušení a plnost milování.
  1. Přenes pozornost ze své hlavy do své yoni. Opravdu. Pozoruj, jak se cítí. Co se v ní odehrává. Vnímej, jak rozkvétá, jak se raduje. Jak se potěšení z yoni rozlévá do celého těla. Zapoj své smysly. Vnímej vůni svého partnera. Vnímej, co se odehrává v konečcích Tvých prstů, když se dotýkáš jeho těla. Podívej se svému muži do očí… Je naprosto v pořádku, že se nedokážeš vzrušit na povel. Že potřebuješ trochu času. Dopřej si ho.

Vím, že často žijeme velmi odpojené od svého těla, od svých smyslů. Ale Ty to můžeš změnit. Postav se k tomu čelem a přestaň lhát sama sobě. Na rovinu si řekni, co při milování cítíš. A pokud necítíš nic, pak začni pátrat po tom, proč tomu tak je. Pokud je Tvé vnímání sexuality protkáno starými nepotřebnými vzorci, předsudky nebo dokonce strachem, rozhodni se a jednou pro vždy toto vnímání změň. Stáhni si ZDARMA PDF 7 praxí, které změní tvůj pohled na yoni.