Přidej se na Kongres ženského podnikání online a zdarma >>> Stačí kliknout zde <<<

Cvičení, které ukáže jak jste na tom s POSLÁNÍM

Mám ráda jedno zajímavé cvičení. Jmenuje se 5 přátel. Znáte ho?

Je to výborná ukázka toho, kde na své cestě jsme a pomocí našich přátel se na to můžeme podívat. Můžete si ho se mnou hned udělat. Jste zvědavé? Tak pojďme na to.

Napište si na papír (nebo kam si píšete poznámky – třebas do mobilu, to je jedno – váš krasopis hodnotit nebudu) 5 lidí, se kterými trávíte nejvíce času. A uděláme si to o něco málo těžší – kromě svojí rodiny, protože s tou čas trávíme, a i když bychom některé členy někdy nejradši vyměnili, tak tu si necháme. Souhlasíte? Já myslím, že ano.

A teď je, prosím, jedno, jestli máte čas s někým se stýkat nebo se nám toho času zas až tolik nedostává. Množství času také nebudeme hodnotit. Jen ty lidi.

Napište své jméno doprostřed a kolem něho si poskládejte svoji pětku. Nebudeme to psát pod sebe, aby nám z toho nevznikl pořadník důležitosti. To nechceme. Nebudeme nikomu dávat první místo a někomu zase to poslední a nejméně důležité. Všichni jsou pro naše cvičení důležití.

Tak. Rozesely jsme si na papír jména.

Nevadí, pokud máte přátel víc. U někoho bychom tady byly do večera, kdyby měl vypsat všechny své přátele. A u někoho zase budeme hledat pět lidí jako jehlu v kupce sena. To nevadí, každý to má nějak.

A teď si ke každému jménu napište hodnoty, kterými se ten člověk vyznačuje. A zkuste jít hlouběji, než jen – hodná, milá. Hodnoty typu: spokojená, aktivní, rozvíjející se, hledající, všestranná, pečující, pozitivní, naplněná, realizovaná,…

Máte to?

Teď jste udělaly 90% práce. Vaše cvičení je už téměř hotové. Můžete se podívat, které hodnoty se u vašich přátel ukazují opakovaně.

Jsou to ty hodnoty, které samy vyznáváte?

Toto cvičení můžete dotáhnout k dokonalosti, když si jej zpracujete ve třech oblastech. Tou jednou jsou životní hodnoty, tou druhou spokojenost a soudržnost ve vztahu (má partnera, rodinu, děti? Jsou spokojení nebo je to u nich na rozvod?) a tou třetí jsou finance. Schválně, zkuste to. (je zaměstnaná, nezaměstnaná, podniká? Má peněz dost, tak akorát, je bohatá atd).

A teď už přestaňte sepisovat a nechte výsledek vašeho snažení na sebe působit.

VY jste průměrem vašich pěti přátel.

Průměr neznamená, že jste průměrná. Znamená to, že se u vás bude vyskytovat to, co u nich. Podle principu PODOBNÉ PŘITAHUJE PODOBNÉ. A nebo, chcete-li přísloví: Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

K čemu vám toto cvičení může být užitečné?

Poznáte skutečný stav věcí. Víte, jak na tom jste s vaším životem.

A ta druhá užitečná věc? Můžete svůj život ovlivnit právě volbou s kým se stýkat a co omezit. A klidně si dát do své pětice někoho inspirativního, nějaký vzor, ke kterému byste rády rostly.

Jak souvisí toto cvičení s POSLÁNÍM?

Řeknu vám, že velmi. Mých 5 přátel se v životě několikrát proměnilo. A podle toho jak jsem se vyvíjela já, se vyvíjela i moje pětka. Myslíte si, že mám své poslání? A mí přátelé?

V kurzu Alchymie tvého poslání vidím jak vznikají nová přátelství a roste vzájemná podpora. Vstoupit v místa, kde jsou všichni na stejné vlně, je opravdu silný zážitek. Může vám pomoci nejen s vaší pěticí, ale hlavně s vaším POSLÁNÍM.