Přidej se na Kongres ženského podnikání online a zdarma >>> Stačí kliknout zde <<<

Jak se zbavit bloků, které nám brání vydělávat peníze?

V minulém článku jsme se zabývali tím, jak můžeme být bohatí už dnes. No jo…, ale co když bohatí být vůbec nechceme?? Dnes se podíváme hezky zblízka na téma peníze. 

Jak na vás působí slovo peníze? Jak se cítíte, když jej vyslovíte? 

Milujete peníze? Nebo si naopak myslíte, že právě peníze jsou zdrojem všeho zla? 

Cítíte se provinile při představě, že vyděláváte hromadu peněz?

Máte pocit, že bohatství není pro každého?

Z dětství si neseme různé věty týkající se peněz, které nás ovlivňují na naší cestě k bohatství. Máme zafixováno to, jak o penězích mluvili naši rodiče či učitelé, zkrátka společnost, ve které jsme vyrůstali. Tyto věty jsme poslouchali tak často a intenzivně, že jsme je přijali za své a neseme si je s sebou do dospělosti. A jaké věty, že to mám na mysli?

Peníze kazí charakter.

Bez práce nejsou koláče.

Peníze budou, my nebudem.

A mnoho dalších. Určitě vám nejsou neznámé, viďte. Naším dnešním úkolem je odhalit věty, které ovlivňují právě vás a váš vztah k penězům. Když si je rozklíčujete, snadno odhalíte, co vám v životě způsobují. Dám vám jednoduchý příklad. Pokud jste například uvěřili tomu, že peníze kazí charakter, proč byste vlastně měli o peníze usilovat? Přeci nechcete mít zkažený charakter.. Co když je ale pravda taková, že peníze pouze zesilují charakter? Pokud jste dobrým člověkem, můžete díky penězům přeci pomoci mnoha dalším lidem.

Pojďme se teď podívat na to, jaké věty ovlivňují právě vás. Vezměte si papír a tužku a zapište si všechny věty o penězích, které vás napadnou. Udělejte to právě v tomto okamžiku, nečekejte na později. Garantuji vám, že pokud to neuděláte teď, na 99% se k tomu už nedostanete 🙂 A to by byla škoda. Takže pojďte do akce.

Až budete mít hotovo, znovu si věty jednu po druhé přečtěte a zamyslete se nad tím, co vám v životě způsobují. Například pro mě byla velmi silná věta: “peníze budou, my nebudem.” A jak se projevovalo její působení v mém životě? Ať jsem vydělávala jakoukoliv sumu peněz, na posledních pár dnů v měsíci mi vždycky zbylo jen pár korun. Tato věta totiž ve mě živila myšlenku, že na penězích nezáleží a že je nejlepší je vždycky raději zavčas rozfofrovat. Zítra už tady přeci nemusím být.. Když jsem odhalila, jak moc mě tato jediná věta, kterou jsem v dětství každý den poslouchala od své maminky, ovlivňuje, rozhodla jsem se to změnit. Místo ní jsem si na papír napsala: “Peníze jsou energie, která skrze mě neustále proudí. Všechno, co vydávám, se mi vrací zpět ve větším množství.” Můžu vám z vlastní zkušenosti říci, že tato metoda funguje. Ale abyste mi opravdu uvěřili, musíte si to vyzkoušet sami na sobě.

Vezměte si před sebe znovu papír, na který jste si napsali vaše věty, a přepište je nyní takovým způsobem, aby zněly pozitivně, a také tak na vás působily. Tyto nové věty mějte neustále na očích a opakujte si je tak často, jak jen to půjde. Ty původní spalte nebo je rozcupujte na malé kousíčky. Už je nepotřebujete. S novými větami vědomě pracujte. Musíte se s nimi sžít tak, aby se vám vryly do podvědomí. A to se nestane ze dne na den.

Nestyďte se za to, že chcete být bohatí. Není na tom nic špatného. Se spoustou peněz se dá udělat spousta dobrých věcí. Peníze jsou ve skutečnosti energie, která proudí. A bude proudit i skrze vás, pokud jí v tom nebudete bránit. Když budete pěstovat k penězům negativní vztah, budou raději proudit skrze někoho, kdo je miluje. A proto milujte peníze, nestyďte se za to, a naopak si to užívejte.

Buďte otevřeni peníze dávat i přijímat. 

Děkujte penězům za to, že jsou s vámi, i za to, že je můžete poslat dál.

Vytvořte kolem peněz pozitivní energii vděčnosti a radosti, a tu nechte proudit. Uvidíte, že si vás peníze brzy zamilují.


Je mi jasné, že pro mnoho z vás toto nebude zrovna lehké téma. Abych vám to trochu ulehčila, sepsala jsem pro vás několik možností, jak negativní věty opravit na pozitivní. Nechte se inspirovat 🙂

Peníze kazí charakter. → Peníze zesilují charakter.

Bez práce nejsou koláče. → Dostávám zaplaceno za to, co mě baví, a tak je to v pořádku.

Nemám tiskárnu na peníze. → Peníze vydělávám snadno a baví mě to.

Nejdřív práce, potom zábava. → Vydělávat peníze je zábava.

Peníze nejsou všechno. → Peníze jsou důležité a usnadňují mi život. Peníze jsou pro mě samozřejmost.

Hodně peněz nejde vydělat slušnou a poctivou prací. → Peníze jsou proudící energie a jsou tu pro každého, kdo jim je otevřený. Žitím svého poslání si mohu vydělat pohádkové peníze.

Peníze jsou kořenem všeho zla. → Peníze jsou energie a je na každém, jak s nimi naloží.

Čím víc peněz chceš, tím víc musíš pracovat. → Mé poslání mi přináší finanční hojnost, kterou si s radostí užívám. Peníze ke mně samy plynou a jsem pohádkově bohatá.

Peníze musíme šetřit a neutrácet za zbytečnosti. → Peníze jsou proudící energie. To, co vydám, se mi vrací zpět ve větším množství.

To si nemůžeme dovolit. → Můžu si dovolit všechno, co si přeji.

A pokud už nechceš jen číst, ale jít opravdu do akce, přidej se do týdne, který probíhá zdarma a do hloubky Tě inspiruje v žití Tvého poslání.