Přidej se na Kongres ženského podnikání online a zdarma >>> Stačí kliknout zde <<<

Jak být teď hned bohatá?

Jaké pocity cítíte, když pomyslíte na peníze? Toužíte po tom být pohádkově bohatá, ale jste přesvědčena, že bohatství je na tomto světě jen pro vyvolené? Nebo naopak penězi pohrdáte, protože si myslíte, že právě ony jsou zdrojem všeho zla? Možná se také stydíte za to, že sníte o bohatství, jelikož se bojíte, že byste upadly v opovržení u vašich blízkých. 

Ať už je váš aktuální vztah k financím jakýkoliv, jedno je pravdou…

S penězi se žije zkrátka lépe, ať se nám to líbí nebo ne. Finanční hojnost nám přináší svobodu a uvolňuje naše myšlení od každodenních svíravých pocitů, z čeho tento měsíc zaplatíme účty. A co víc? Peníze jsou nástrojem, který můžeme použít pro obrovské dobro. Už jen z tohoto důvodu stojí za to, věnovat tomuto tématu chvilku pozornosti. Co myslíte?

Možná si teď říkáte, že to sice všechno zní moc hezky, ale jak byste zrovna vy mohly takového bohatství dosáhnout? Vězte, že finanční svobody lze dosáhnout v jakémkoliv věku a při jakémkoliv příjmu. Ve skutečnosti jste už teď mnohem bohatější než si vůbec uvědomujete. A právě proto si dnes společně pokusíme odpovědět na otázku:

Jak žít bohatě už dnes, aniž bychom k tomu potřebovaly vyšší příjmy?

Co tedy můžete udělat už dnes pro to, abyste byly bohaté, namísto toho, abyste si myslely, že potřebujete spoustu peněz, které nemáte? Klíč k pohádkovému bohatství je zdánlivě jednoduchý. Dovolte si snít. Každý den si udělejte prostor na své sny. Nezáleží na tom, jestli to bude ráno po probuzení, večer před spaním, nebo třeba když budete kojit své miminko. Podstatné je, abyste to dělaly každý den. 

Já každé ráno vstavám o chvilku dříve než děti a tento čas využívám k tomu, abych se ponořila do snění. Představuji si svůj život. Jak bych se chtěla cítit, jak bych jej chtěla prožívat a co bych v něm chtěla mít. V tuto chvíli jsem bohatá, prožívám své bohatství, pociťuji svobodu, radost a vše ostatní, co mi mé bohatství přináší. Jsem v plné přítomnoti, a zároveň si užívám své peníze. Potom si vezmu deník a pár minut si zapisuji všechny své sny, přání, a také vděčnosti za vše, co už do mého v tuto chvíli proudí. Toto zapisování je velice důležité, protože: co je psáno, to je dáno. Přání, která jsou napsána na papír, získávají úplně jinou energii než ty, která zůstanou jen v myšlenkách.

Zní to jednoduše, viďte? Má to ale jeden drobný háček. Jistě jste už slyšely, že snít se má v přítomném čase, tak jako by se to už dělo. Ale tady si musíme dát pozor, abychom našim snům doopravdy věřily. Musíme být naprosto přesvědčeny, že se mohou uskutečnit. A přesně v tom nám často brání naše podvědomí a vnitřní sabotér. Přesvědčují nás o tom, že nic z toho, o čem sníme, není pravda.

Říkáte si sice: “Jsem pohádkově bohatá,” ale někdo tam vzadu vám našeptává: “Ty, že jsi bohatá? Hahaha.. Komu to chceš namluvit?” Takové snění potom nefunguje. Ale i na to existuje řešení. Jedná se o techniku

“Co by bylo, kdyby…?” 

Co by bylo, kdybyste už teď na účtu svou vysněnou částku? Kdybyste měla rozjeté své vysněné podnikání? Kdybyste už dnes mohla odcestovat na vysněnou dovolenou, koupit si vysněný dům…? Jak byste se cítila, kdyby to bylo skutečností právě teď? 

Když vaše snění zahájíte touto formulkou, obelstíte tak svého sabotéra. Přesvědčíte ho, že celé je to jen jako, a on vás tak nechá snít. Tato kouzelná formulka totiž vymazává blokády našeho podvědomí, které se nám snaží namluvit, co si můžeme dovolit a na co nemáme. Skvělou zprávou je, že vesmír nerozeznává, jestli se jedná jen o naši představu nebo je to celé doopravdy. Důležité pro něj je, co procítíte a jaké emoce prožijete. Ve svých snech pro sebe vždy chtějte to nejlepší. Protože to, v co vaše mysl dokáže uvěřit, to se stane skutečností.

Ráda bych, aby poselstvím tohoto článku bylo to, že nemusíte mít na kontě miliony, abyste se cítily bohaté. Zařaďte do svého života něco, díky čemuž se budete cítit lépe právě teď a tady. Pravděpodobně vás to nebude stát žádné peníze, a přesto váš život bude bohatější. Zatančete si nebo zacvičte jógu. Pohrajte si s dětmi, užívejte si dětský smích. Pomilujte se s partnerem v plné přítomnosti. Dovolte si snít a prožívejte svá přání už dnes. Nečekejte na až… pak… někdy… Správný okamžik nastal právě teď.

V dalším článku se společně podíváme na to, jak se zbavit svíravých pocitů při pomyšlení bohatství, a také na to, jak se naučit si peníze bez výčitek doopravdy zamilovat.