Stojí Ti za to, i když mu nestojí?

Vezme Tě na romantickou večeři, přinese květinu, celý večer Tě šarmantně rozesmívá, pak zaplatí a doprovodí Tě až ke dveřím. Pozveš ho dál, dáte si spolu sklenku vína, mazlíte se. Pomalu mu sjíždíš dlaní do klína a samou zvědavostí se už nemůžeš dočkat. Počkat, co? Nic? To jako vážně NIC? Jakto, že mu sakra nestojí?!

„Erektilní dysfunkcí (či zkráceně ED) se u mužů označují přetrvávající potíže při dosahování a udržování erekce dostatečně dlouhé pro úplný pohlavní styk. Ve společnosti je pro ED často nesprávně používán pojem impotence, byť s plodností (či schopností prožívat orgasmus) vůbec nesouvisí.“

Že by to bylo tím vínem? Jeho velkým pracovním nasazením? Nebo snad nejsem dost sexy?!

Pokud ti zmíněný scénář není cizí nebo chceš být prostě připravená „pro strýčka příhodu“, pokračuj ve čtení.

Věděla jsi, že 1 ze 4 mužů pod 40 má s ED alespoň jednu zkušenost? U některých zapříčiňují potíže s erekcí srdeční vady, cukrovka či obezita, u velké většiny však ono měkké zklamání způsobují potlačené emoce a stres.

Ať už tvůj milenec trpí erektilní dysfunkcí nebo je prostě jen unavený z práce,… pomůže, když zachováš chladnou hlavu a uvědomíš si, že měkký penis, je taky penis a zaslouží si tvou plnou pozornost. Kde jinde trénovat dávání bezpodmínečné lásky, než při potížích v posteli?

5 tipů, jak vyznat lásku

Tip číslo 1: BUĎ EMPATICKÁ a ukaž mu, že Ti za to stojí, i když mu nestojí.

Určitě to znáš sama na sobě – obzvláště my ženy někdy potřebujeme prostě a jednoduše jen více času. A víš co? I muži mají své dny. Tak zpomal, usměj se na něj, přitul se a nebo to vezmi jako skvělou příležitost pro masáž lingamu! 

Slovo „lingam“ pochází ze sanskrtu a v doslovném překladu znamená „světelná hůl“. Jak vznešené označení pro penis, hm? Tak se na něj tak zkus i podívat – ať už stojí, nebo ne.

Tip číslo 2: MASÁŽ LINGAMU

Masáž lingamu je jednou z nejkrásnějších tantrických technik, kterou kdy svému milenci můžeš dopřát. Vždyť jde přece o uctění jeho penisu! A který chlap by si tohle nepřál? Plus – pro masáž intimních partií není potřebná erekce – ideální stav!

Nemusíš vytvářet speciální rituální prostor, vyhrazovat si celý večer ani nakupovat speciální pomůcky. Jasně, že hezkým oblečkem, příjemnou hudbou a tlumeným osvětlením atmosféru podpoříš. Ze zkušenosti však naprosto postačí tvá plná pozornost. To mě dovádí k tipu číslo 3.

Tip číslo 3: NEBOJ SE TOHO A BUĎ KREATIVNÍ

Jak vaši intimitu můžeš ozvláštnit i bez jeho erekce? Natřeš se po sprše celá olejem a budeš po něm hravě klouzat? Přizveš ho ke sladění vašeho dechu? Budeš mu jeho měkký penis „jen“ držet v dlaních a čekat, co se bude dít? Zkusíš ho protáhnout do všech stran, vzít celý do pusy nebo pohladit nezvyklou částí svého těla?

Tvá bezpodmínečná péče o jeho penis mu pomůže ponořit se do hluboké relaxace, zvednout sebedůvěru či dokonce pustit obavy spojené s milováním či sexualitou obecně.

Tip číslo 4: ZEPTEJ SE HO

Nestojí mu a ty máš pocit, že nejsi dost přitažlivá, dost pečlivá, dost taková či maková? Už jsi načetla plno článků či knih, zkoukla plno videí a pořád nic? Tak se ho prostě zeptej! 

Možná potřebuje delší předehru, více polibků, jiný typ doteku, větší pocit bezpečí, více či méně světla, kostýmek, erotickou hračku,… není lepší cesta, než otevřená komunikace. Cokoliv ti řekne – zkus si to nebrat osobně. Dost možná to bude souviset s jeho bývalou přítelkyní, s traumatem z dětství, se stupidními nároky okolí, naší společnosti či kultury. Zůstaň otevřená a najděte spolu způsob, jak v jeho žilách znovu rozproudit krev! 

Tip číslo 5: DOPŘEJ MU POCIT MUŽNOSTI – MIMO POSTEL

Potíže s erekcí často souvisí s nízkou sebehodnotou a sebevědomím. Na chvilku se zastav a uvědom si, kolikrát ho během dne, byť nechtěně, shodíš? Jak často ho naopak podporuješ a fandíš jeho nápadům? Všimni si, zda mu tvé jednání ukazuje, jak je silný a výkonný, jak moc mu důvěřuješ a spoléháš na něj a nebo zda mu neustále opakuješ, jak nic nezvládne dokončit pořádně či včas. A když navíc použiješ slova, budeš mít vyhráno. Řekni mu, jak jsi na něj pyšná za to povýšení, jak opečovaně se cítíš po tom, co jsi viděla krásně upravenou zahradu nebo jak tě vzrušuje, když projednou uloží děti on.

Čím jistější si bude v životě (a ve vašem vztahu), tím jistější si bude v posteli. A to mě přivádí k bonusovému tipu číslo 6.

Tip číslo 6: DOPŘEJ MU POCIT MUŽNOSTI – V POSTELI

Zůstaň upřímná a dopřej mu komplimenty i zde. Ukaž mu, kolik potěšení ti umí dopřát. Dovol si být hlasitá, divoká, zpocená. A pokud ti k potěšení přece jen chybí ona zmiňovaná erekce, buď soucitná a podporující. Nesuď ho, neber si to osobně a hlavně – zůstaň pozitivní. Třeba vás potíže s erekcí dovedou na neprobádanou stezku nových typů rozkoše. 

A je to! Ani to nebolelo, co?

Chceš-li si to ještě jednou zrekapitulovat a poslechnout si i další detaily a tipy, pusť si prosím video níže.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

V kurzu Alchymie ženy se také tématu partnerství a sexuality velmi intenzivně věnujeme.

„Na podzim roku 2018 jsem lítala mezi dcerou, domácností, brigádou. Dcerka začala mít velice silnou separační úzkost, toto období bylo pro mě i ji velice těžké. Byla jsem bezmocná, nevěděla si rady.
Propad byl i ve partnerském směru, intimní život se vytratil jako pára nad hrncem i když jsem názoru, že k tomu, aby intimita ztroskotala nejsou ani děti potřeba, děti jsou pak třešnička na dortu. Pamatuji si jak jsem byla v koupelně a přemýšlela nad vztahem s mým partnerem, pokládala jsem si otázky.
Jak to, že nic dole necítím? Je mi 30 let a nemám žádné libido? To bude takto do konce života? Nebo najde si partner nějakou milenku? Nebo si najdu milence já?
Ale to přeci se rozpadne rodina a to nechci a stejně by to řešilo jenom na krátkou chvíli a dostane se to opět do starých kolejí tak to prostě je.
Alchymie ženy mi přišla do cesty ve správnou chvíli, mohla jsem kurz procházet v klidu z domova i s dcerkou, která měla tak těžké období a měla jsem i jinou činnost než přebalit, nakojit, umýt nádobí.
Zaměřila jsem pozornost sama na sebe a své potřeby a rozproudila jsem tolik dřímající sexuální energii.
Rok se s rokem sešel a já zažívám nádherné prožitky jak se sebou, tak s partnerem.
Proměna za rok ohromná a to ve více aspektech, hlavně sebeláska to jsem potřebovala jako sůl, mít sama sebe ráda a kurz je nádhernou příležitosti ponořit se do těchto a více témat. Přála bych toto každé ženě.“ Marcela