Neboj se ukázat a zářit

Taky tě učili stát vzadu? Nemluvit moc nahlas? Mluvit jen když se někdo zeptá? Nevyčuhovat? Neupozorňovat na sebe? Vždyť “Co si ostatní pomyslí?”. Když máš říct něco před větší skupinou lidí, celá zrudneš a zapotíš se? Nejraději by ses schovala? Znáš ten naléhavý pocit, že se fakt nechceš ztrapnit? 

A co by se stalo? Co by se opravdu tak zásadního stalo, kdybys řekla nějaký nesmysl? Zakoktala se? Upadla? Neuměla odpovědět? Co myslíš? Nejspíše nic. Možná by se někdo pousmál, řekl si, že to se teda nepovedlo. Nebo možná by mu to bylo dokonce sympatické, vždyť se to může stát. Třeba bys někoho inspirovala, že ani on se nemusí schovávat v koutě. Vždyť na tom, co a jak řekneme, zase tak fatálně nezáleží. Vždy je možné se opravit, omluvit, zkusit to znovu apod. Třeba si tě díky tvému přešlapu někdo snáze zapamatuje. Chyby se prostě stávají. Ale nejsou zase tak absolutní, jak se možná domníváš. 

Proto už se konečně přestaň bát, vystup dopředu a ukaž se. Ukaž světu svou jedinečnost, kým skutečně jsi a co můžeš nabídnout. Rozděl se o své dary.“

A pokud  to na poprvé nebude dokonalé nebo podle tvých představ, není to žádná tragédie. Když vystoupíš po páté či po desáté bude to vždy mnohem lepší, získáš více zkušeností, sebedůvěry, odvahy. Opravdu důležité je vykročit, začít. Odložit staré programy strachu a obav, že to bude trapas. Řekni si zkrátka: “Bude to zábava, důležitá zkušenost, která mě posune zase blíže mému snu žít své poslání.“ 

Dostaneš příležitost růst, učit se a získávat odvahu být viděna. A určitě budeš lepší a lepší. Neboj se zazářit. Tvá záře bude inspirací i pro ostatní. Pokud máš pocit, že je to pro tebe příliš náročné, obklop se několika lidmi, kteří tu odvahu už našli. V jejich energii získáš odvahu zářit také. Je to jako domino. Najednou letíš ke hvězdám spolu s ostatními. Když ženy září a žijí své poslání, je to dokonalá nádhera, která mění vztahy, rodiny, životy. Zářit můžeme úplně všechny.

Skvělou komunitu tvoříme i ve FB skupině Alchymie podnikání, kam tě srdečně zvu.