20 afirmací k tvé větší hojnosti

Afirmace jsou krátké a úderné věty, které nám nahrazují nefunkční a neprospěšná myšlenková přesvědčení. Často nám tyto přesvědčení automaticky naskakují v různých životních a každodenních situacích a nutí nás stále stejně myslet, cítit, jednat. Znát a využívat afirmace v oblasti, ve které se chcete posunout a rozvíjet, může být obrovsky nápomocné. Jejich časté připomínání ti pomůže udržet se na nové cestě a nesklouznout k myšlenkovým vzorcům, které už nechceš žít. Navíc afirmace dlouhodobým používáním mění neuronová spojení v mozku, a tím skutečně přetváří realitu našeho života.

1.   Je pro mě bezpečné mít víc, než potřebuji.

2.   Jsem zdrojem hojnosti.

3.   Peníze, které investuji, se mi mnohonásobně vrací.

4.     Žiji ve světě plném hojnosti.

5.     Kdykoliv dávám, současně dostávám.

6.     Je pro mě přirozené zvyšovat své standardy i nároky.

7.     Neustále rozvíjím svou kapacitu hojnosti.

8.     Je pro mě bezpečné, aby o mně bylo postaráno.

9.   Z mého úspěchu bohatnou i ostatní.

10.  Je pro mě snadné vydělat peníze.

11.   Dovoluji si být bohatá.

12.   Finanční svoboda je právo mého života.

13.   Vše, co dělám, mi přináší spokojenost a růst.

14.   Tvořím bohatší svět pro sebe i pro ostatní.

15.   Hojnost je v mém životě neomezeně a neustále přítomná.

16.   Oceňuji a využívám své schopnosti a dovednosti.

17.   Peníze jsou čistá energie.

18.   Oslavuji každý svůj úspěch a krok vpřed.

19.   Peníze mi přinášejí svobodu.

20.   Uvolňuji se do bohatství.

Těchto 20 afirmací hojnosti si můžeš osvojit a opakovat si je tak často, jak potřebuješ. Můžeš si je podle svého upravit nebo k nim přidat ještě další. Umísti je někam, kde je budeš mít často na očích, anebo kde se ti připomenou, až budeš přijímat nebo vydávat peníze (třeba v peněžence).  

Většina z nás od dětství slýchávala věty typu: „Umyj si ruce, když saháš na peníze“, „Peníze budou, my nebudem“, „Peníze jsou jen k zlosti“, „Skromnost je ctnost“. Když jsme byly dětmi, braly jsme tato tvrzení jako automaticky pravdivá a neuvědomovaly si, jak zásadním způsobem ovlivňují náš vztah k penězům a hojnosti. Nyní v dospělosti je můžeme vědomě přepsat.

Náš lidský mozek je neuroplastický, což zjednodušeně znamená, že je obrovsky tvárný a jeho neuronová spojení tvořící „mapy“ a „trasy“, podle kterých pracuje a reaguje, je možné neustále měnit, bořit a stavět, a to po celý život. Tvrzení o hojnosti, ve kterých žiješ a kterým tvůj mozek věří, v něm kousek po kousku vytvořila trasy, ve kterých nyní zcela automaticky přemýšlí. Takže kdykoliv zatoužíš po vyšším platu, mozek automaticky nabídne tvrzení „měla bych být skromná“ nebo „to si nezasloužím“, protože je zkrátka takto naprogramován. Pokud změníš podněty, informace, které mozku dodáváš, změníš jeho mapy a naučené odpovědi.

Jako u každé změny a tréninku je potřeba VYTRVALOSTI a PRAVIDELNOSTI. Mozek potřebuje vědět, že toto jsou naše nová přesvědčení, že těmto větám opravdu věříme a rezonujeme s nimi. Tou esenciální zásadou při použití afirmací, je PROŽITEK. Robotické opakování slov ve větách nic nezmění, to, co říkáš, je potřeba opravdu cítit. Dostaň sama sebe do pocitu, že to, co říkáš, je už nyní tvou realitou.

Když budeš například říkat větu „Je pro mě snadné vydělat peníze“, představuj si do nejmenších podrobností, jak snadno a bez námahy k tobě peníze plynou. Jakou radost ti přinášejí a s jakou samozřejmostí a klidem je přijímáš. Víš, že si je zasloužíš už jen tím, že jsi, a nemusíš pro jejich získání vyvinout žádné zvláštní úsilí. Při větě „Žiji v neomezené hojnosti“ si můžeš představovat hojnost ryb v moři, množství vody na planetě, neustále cirkulující a oživující všechny bytosti, hromadu listů na všech stromech, co jich je, tu ohromující a nekonečnou hojnost čerstvého vzduchu a slunečních paprsků. Takové hojnosti je náš svět plný.

Opakováním a procítěním afirmací hojnosti postupně změníš automatické procesy své mysli, až se postupně tyto věty stanou skutečně tím, čemu věřím, a čím žiješ. A až budeš příště třeba na rodinném setkání a uslyšíš někoho říkat „všechno se zdražuje“, „na to nemáme“, „mně stačí málo“ a podobné mantry chudoby, uvědomíš si, že tento způsob uvažování již déle není tvou realitou. Tvůj mozek ti nabídne nová přesvědčení, jako třeba: „prosperita je mou součástí“, „hojnost je nekonečná“, „dovoluji si být bohatá“. Tak poznáš, že se ti daří postupně měnit svou realitu na život v hojnosti.

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."