Přidej se na Kongres ženského podnikání online a zdarma >>> Stačí kliknout zde <<<

Má poslání skutečně každý? 7 nejčastějších otázek

Jsou otázky, které se v souvislosti s posláním a smyslem života hodně opakují. Dala jsem je dohromady a pokusila se odpovědět podle mého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Jak zjistím a najdu své poslání? Má ho skutečně každý? 

Já věřím, že ano. Každý tu máme nějaký úkol nebo roli, ať už větší nebo menší – přesto důležitý. Pokud ho zatím nevíme, je naším prvním úkolem ho objevit. Jak? Jdete na to postupně, pro začátek je důležité nastavení myšlení, poznání sebe a najití toho správného směru. Neklaďte si na sebe velké nároky, nedělejte z toho honbu za dokonalým posláním. Postupujte pomalu, krůček po krůčku, s upřímnou radostí z procesu. 

Proč je dobré vědět, co je moje poslání? Co mi to do života přinese? 

Je toho na tom tolik pozitivního! Ale nejdůležitější je z mého pohledu radost ze správného směru. To, že nepochybujeme, že jdeme správně, dělá hrozně moc. Budeme mít na cestě míň přešlapů z toho, co je pro nás a co ne a hlavně  maximalizujeme žít náš plný potenciál. To, že máme pak dostatek energie pro sebe a své okolí je taky velká přidaná hodnota. 

Jak nesejít z cesty o které vím, že je správná? Jak se nenechat rozhodit? 

Na cestě bude spousty kroků do neznáma a bude mnohdy určitě těžká. Na druhou stranu taky neuvěřitelně bohatá a naplňující. Každou zkouškou budete však silnější a silnější. Je dobré mít na paměti, že neúspěch (ideálně jejich série) je právě to, co nás k úspěchu dovede. 

Jak zvládnout strach a první kroky na cestě mého poslání?

Je potřeba si uvědomit, že ten strach tam bude vždycky a jednat i navzdory němu. Zkuste zaměnit strach za slovo respekt. Je důležité se jím nenechat zastavit nebo dokonce paralyzovat. Když už vykročíme, tak se snažme nepochybovat a konejme kroky. A potom je skvělý recept ten strach sdílet, protože sdílený strach se rozpouští. Proto je skvělé se pohybovat v komunitě lidí, kteří jdou také svou cestou a můžete se navzájem podpořit. Prostředí je extra důležité. 

Do čeho se pustit, když nijak zvlášť nic nevybočuje? 

Vy co jste multifunkční, máte obří výhodu. Máte toho tolik na výběr! Vyberte si tedy tu věc, na kterou je nejlepší načasování právě teď. Ostatní věci dejte do šuplíku, oni se časem přidají, dnešní doba tomu neuvěřitelně nahrává. Důležité je však začít. 

Jsou děti smyslem života? 

Jak pro koho. Pro většinu žen, které znám, to tak není. Cítí na sobě potřebu další seberealizace. Ale znám i takové, které se pro roli mámy zkrátka narodily a nepotřebují u toho nic dalšího dělat. Tady je důležité netlačit na sebe a respektovat to, jak to mám a nehledět na to, že ostatní to mají jinak. 

Když vím po čem toužím, jak to uvést v realitu?

Tady už je to o definici konkrétních kroků. Definovat si co (a proč) chci a popřemýšlet jaké cesty k tomu vedou. Cest je vždycky víc a na vás je, vybrat si tu, která vám bude sedět nejvíc. A pak už ”jen” ty kroky dělat, být u nich v přítomnosti, nechat se vést a na situace správně reagovat. 

Žít své poslání je úžasná a rozmanitá cesta na které se rozhodně nebudete nudit.