Přidej se na Kongres ženského podnikání online a zdarma >>> Stačí kliknout zde <<<

Síla slova

Slova Odvaha, Poslání a Peníze

Slovo prožité vědomě a do hloubky má větší moc. A slovem tvoříš.

Odvaha

Od slova zvažovat. Uvažovat. Rozvážit si a rozmyslet, jestli se do toho pustím. Jestli to není příliš velký risk. Zvažuju všechny možnosti jako na vahách vah 🙂

A v momentě, kdy jsem to všechno uvážil (mimochodem, Poláci říkají POZOR slovem UVAGA. Uvažuj, než něco uděláš). Zbývá tam ta předpona OD. Od-startuj, od-važ se, od-kroč od úvah k činům.

Odvaha k čemu? K nalezení svého Poslání?

Poslání

Od slova poselství, posel. Nesu velkou zprávu. Něco, co není určeno pro mě, ale pro druhé. Mám hodnotu tím větší, čím větší věc předávám. Někdo mě poslal.

Peníze

Proč rozebírat peníze? Protože najdu-li svoje „poslání“, je to věc, kterou bych mohla dělat i zadarmo. Jsem u toho ve flow. Jen proudím. Ale za dobré věci by se mělo platit. Směňovat to, co dávám za to, co potřebuji. Nechcete mi tvrdit, že platit se má za špatné věci a za dobré ne. Jedno starověké platidlo se jmenovalo Talent. Platilo se Talenty. Směňovala jsi svůj talent. A to vědět, to pak má váhu. Dám ti něco ze sebe, dám ti svůj talent a čas. (Talent coby peněžní jednotka pak odpovídal zhruba ceně 25 až 36 kg zlata nebo častěji stříbra, ale záleželo na době a místě … to je ranec, co??? :))