Rozloučení s Ženy ženám

Byla jsem v roce 2012 jako nadšená fanynka a také pracovní partnerka u začátku projektu Ženy ženám a také jsem měla tu čest být v červenci 2018 na jeho konci. Nesmírně si vážím toho, že jsem sedm let mohla být jeho součástí.

Během posledních měsíců, kdy jsem věděla, že Ája chce již projekt uzavřít, jsem si rekapitulovala tu sedmiletou proměnu.
Kolik úžasných žen a rodin mi vstoupilo do života. Pracovních zkušeností, díky kterým jsem s odvahou šla do neznáma, bylo také požehnaně. Alice mi věřila možná i tam, kde já sama sobě jsem ještě nevěřila. Je to jeden z Aliččiných velkých darů – umět vidět potenciál lidí. A tak tvořila sedm let komunitu, pečovala a hýčkala zapojené lektorky a lektory a šířila témata, která byla plná inspirací a odhazovala mnohá tabu. Za sedm let se posunulo téma ženství v ČR do nádherných šířek a hloubek a já věřím, že toto bude jako vlnky okolo kamínku hozeného do vody, pokračovat dál.

Alice mne velmi inspirovala i se samotným ukončením ŽŽ. S jakou grácií a odvahou šla do konce, který oslavovala a zapojila do oslav i svoji komunitu. Rozlučkový rituál u Karlštejna byla poslední nádherná tečka. Rituál, který pro Alici připravila Bára Zemanová Nádvorníková, celý propršel. Pořád se nad námi motala bouřka a plakala za nás všechny. Řeka Berounka odplavovala smutek i radost. Ukazovala nám, jaké to je, nechat vše plynout, netlačit a jen téct…Během rituálu bylo pro mě hodně silných momentů, ale jeden z největších bylo utvoření kruhu všech žen, které dál nesou myšlenku Ženy ženám – „Staň se tou ženou, kterou chceš ve svém životě vidět.“. Bylo nás hodně, které také pracujeme se ženami. Stály jsme v kruhu, držely se za ruce – každá úplně jiná, volíme rozdílné cesty a předáváme své zkušenosti z úrovně vědomí, kde se právě nacházíme. Po kruhu jsme si poslaly provázek na ruku, který nás propojil a každá jsme vyslovila nahlas jedním slovem esenci toho, co ženám neseme.

Když vyslovovaly toto slovo ženy, které znám víc, cítila jsem, jak je to přesně TO SLOVO, TA ESENCE, kterou ony žijí a předávají. Zazněly slova LÁSKA, OPRAVDOVOST, SVOBODA, VÁŠEŇ,
KRÁSA, ODVAHA, HLOUBKA, JÓGA, DIVOKOST,  SOUCIT a mnoho dalších. Slova mohou být jen slova, ale v propojení se ženami, které je vyřkly, jsou to silná poselství, které nesou.

Rituál postupně přešel ke svému konci a etapa Ženy ženám byla uzavřena.
Zůstane vzpomínková krabice, kde je vše uloženo. Ale vlna, kterou Alička vyslala do světa, ta se již zastavit nedá.
Ta pokračuje dál.

Přeji nám všem na cestě pokoru a plynulost, se kterou budeme přijímat výzvy začátků, průběhů i konců všech příběhů,
které se budou do našich životů zapisovat.

ALIČKO, DĚKUJI TI ZE SRDCE ZA VŠE, CO JSEM S TEBOU MOHLA ZA SEDM LET PROŽÍT.

Atmosféra na fotky zachycená Katkou Tůmovou. 

Lucie je přední česká mentorka žen, vizionářka, spisovatelka a úspěšná expertní podnikatelka zaměřující se na ženský seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během šesti let prošlo jejími kurzy a programy přes 100 000 žen. Skrze své online kurzy pomáhá ženám najít své poslání, rozjet ziskové online podnikání a probudit ženskou energii a sebelásku. "Jsem nadšená z toho, že pomáhám tisícům žen říkat svoji pravdu, stát ve své síle, plnit si svá přání, vytvářet život svých snů a žít ve svobodě."